Ultrafutó klasszisok

2022.10.12. 12:01

Világbajnokságnak is otthont ad hétvégén Balatonalmádi

Pénteken kezdődik az Ukko Ultra elnevezésű futófesztivál, amelyen összesen 11 távon/kategóriában indulnak a résztvevők, és a program még egy világbajnoki szereplést is tartogat.

Horváth Gábor

A magyar backyard ultra válogatott tagjai Fotó: a szervezők

Komoly megmérettetésnek ad otthont Balatonalmádi, az Ukko Ultra elnevezésű esemény versenyközpontja a Wesselényi strand főbejáratánál lesz. A futók egy 1294 méter hosszú pályán köröznek majd. Összesen 11 versenyszám van: a 48 órás viadallal kezdődik a program pénteken 12 órakor, majd jön a 24 órás, a 12 órás, a 100 mérföldes, a 100 kilométeres (mindegyik szombat, 8.00), az 50 mérföldes, a 6 órás, az 50 kilométeres (mindegyik szombat, 10.00), a maraton (szombat, 14.00), valamint a 21 kilométeres és a 10 kilométeres (vasárnap, 9.00) verseny rajtja.

A futófesztivál egyik csúcspontja a magyar backyard ultra válogatott szereplése, a 15 fős csapat világbajnokságon vesz részt. A backyard típusú versenyek résztvevői óránként 6,7 kilométert futnak, amíg bírják. Ezen a vb-n minden résztvevő a saját országában fut egy hitelesített pályán, a válogatottak tagjainak eredményei összeadódnak és ez adja meg majd a végső sorrendet. A vb szombaton 14 órakor indul.

Az ország legjobb ultrafutóinak nagy része most hétvégén Balatonalmádiban versenyez. A magyar backyard ultra nemzeti csapat névsora a következő: Blaskó Mihály, Csécsei Zoltán, Drexler Gábor, Fodor Szilárd, Geszti Péter, Gurisatti Gábor, Gyöngyösi Róbert, Fűrész Edit, Horn Zsanett, Hugyecz Edina, Huzsvay Edit, Kelemen Anett, Keller Sándor, Kertész Ádám, Sárosi Gyula. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!