A rangadót a Veszprém nyerte

2022.12.20. 10:03

Kézilabda NB I/B: az idei utolsó fordulót rendezték

A KK Ajka vereséget szenvedett a listavezető otthonában, a BFKA–Veszprém pedig hat góllal győzte le a BFKA-Balatonfüredet a férfi kézilabda NB I/B 15. fordulójában.

Balogh Dávid

Sokáig szoros volt a Veszprém–Füred derbi a férfi kézilabda NB I/B-ben

Fotó: Penovác Károly/Napló

 

Eger–KK Ajka
36-28 (18-16)

Eger, 500 néző. V.: Csuka, Kocsis. Ajka: Konyicsák, Baracskai (kapusok), Dobos 2, Jávor 3, Tóth 1, Gyene 5, Nagy 3, Buri 1, Perczel 2, Ernei 4, Breuer 5, Bonyhádi 1, Forgács 1, Kiss. Edző: Tréki Tamás.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. -/-.

A hazaiak esélyeshez méltón kezdték a találkozót és hét perc után már 4-0-ra vezettek, de a lelkes ajkaiak „felébredtek”, és tizenkét perc játék után kiegyenlítették az állást (6-6). A játékrész második felében felváltva vezettek a csapatok, majd a zárás előtt a hazaiak tudtak kétgólos előnyt szerezni. A fordulást követően zsinórban négy gólt lőttek az egriek, amire a vendégek időkéréssel reagáltak. Az ajkaiak tíz perc alatt csupán három gólt szereztek, amit a hazaiak könyörtelenül megbüntettek (27-19). A következő percekben az ajkaiak 6-3-as szériát produkálva megközelítették a vendéglátókat, de a hajrában ismét nagyobb fokozatra kapcsoltak az egriek és visszaállították a nyolcgólos különbséget, amit meg is tartottak a záró sípszóig. 

BFKA-Veszprém–BFKA-Balatonfüred
26-20 (12-11)

Veszprém, 100 néző. V.: Bába, Horváth. Veszprém: Mikler 1, Tóth M. (kapusok), Bogdány, Jajic 3, Horváth 2, Czabula 3 (1), Szabó 3, Almásy 5, Janowszky 3, Nagy, Tóth I. 1, Pintér, Végh 2, Bőti 1, Balogh 1, Bene 4. Edző: Dinko Dankovic. Balatonfüred: Lovistyek, Hermann Á. (kapusok), Kovács 4, Fadhle 2, Kathi 3, Mellák 4, Valler 1, Vári 4, Klucsik 1, Tóth N., Bodócs, Hermann H., Orbán, Tóth Á., Tóth L., Határ 1. Edző: Kis Ákos.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 5/3. 

Jobban kezdte a rangadót a hazai együttes, azonban a félidő derekán kiegyenlítettek a Balaton-partiak (5-5). A folytatásban nehezen bírtak egymással a csapatok, de a veszprémi gárda Janowszky Botond találatával egygólos előnnyel mehetett félidőre (12-11). Fordulást követően tüzesebben jöttek ki Dinko Dankovic tanítványai, és egy 4-0-s szériát produkáltak. Egy nagy hajrával a vendégek visszajöttek a mérkőzésbe a 48. percben (18-18), de a hazaiak nem illetődtek meg és újra magukhoz ragadták a kezdeményezést és a vezetést. Az utolsó percekben már nem tudott annyira koncentrálni a Balatonfüred, így a „házi” rangadót a BFKA-Veszprém nyerte. 

A bajnokság állása: 1. Eger 25 pont, ... 4. BFKA-Veszprém 21, … 12. BFKA-Balatonfüred 11, … 15. KK Ajka 7. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!