A portugálok győztek a Veszprém Arénában

2023.02.21. 20:40

Andó remekelt, de a Sporting nyert

Három hétméterest is megfogott a fürediek kapusa, aki összesen 13 védésig jutott a Sporting elleni kézilabda Európa-liga-meccsen. A hazaiak így is csak megszorítani tudták a riválist.

Horváth Gábor

A fürediek ismét alulmaradtak a Veszprém Arénában

Fotó: Penovác Károly/Napló

BKSE-Sporting 25-31 (13-16)

Veszprém Aréna, 400 néző. V.: Backovic, Palackovic. Balatonfüredi KSE: ANDÓ – Hornyák P. 4 (4), NÉMETH B. 3, SZŰCS B. 5, SZRETENOVICS 4, Kemény, Bóka. Csere: Malinovic 1, Szmetán M. 1, Vajda 1, Brandt 2, Varga M. 2, Dénes, Vári 1 (1), Ág 1. Edző: György László.

Sporting CP: MACIEL – GASSAMA 3, F. COSTA 9, Suárez Diaz 1, Vag 2, M. COSTA 4, Mocquais. Csere: Kristensen (kapus), Oliveira 2, Tavares 3 (1), Araujo, Walczak 1, Salvador 2, FOLQUES 4, Ruesga. Edző: Ricardo Costa.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 4/1.

A fürediek szempontjából tét nélküli volt a mérkőzés, már korábban eldőlt, hogy nem juthat tovább a csoportjából a csapat. Azért persze egyáltalán nem volt mindegy, milyen teljesítményt nyújt a hazai együttes, amelynek fő célja a fejlődés, a nemzetközi szinthez való felnövés az Európa-ligában.

Gyorsabban kezdett a Sporting, de a BKSE nem hagyta lerázni magát, Németh Balázs remek góljával 2-2-t mutatott az eredményjelző. A portugálok rendre vezetést szereztek, a fürediek pedig mindig egyenlítettek – sokáig ez volt a forgatókönyv, 4-4.

A folytatásban támadhatott a vezetésért a házigazda, azonban egy fájó hiba után a Sporting talált a kapuba, 16. perc: 7-8.

A Balaton-partiak játéka továbbra sem esett össze, védekezésben és támadásban is stabilan kézilabdázott György László alakulata, 20. perc: 10-10.

Andó hetesvédését követően pedig megtört a jég, vezetett a BKSE, Varga Márton volt eredményes, 12-11. Andó újabb bravúrja után aztán nem tudta növelni előnyét a Füred, sőt, a Sporting emberelőnyben játszva fordítani tudott, 13-14.

A félidő hajárjában Maciel bemutatott két nagy hárítást, és háromra nőtt a felek között a különbség.

Jobban kezdte a második játékrészt a portugál gárda, igyekezett kapaszkodni a Füred, 39. perc: 16-19.

Andó kiválóan teljesített, ez erőt adott csapatának, de támadásban akadt hiba, a Sporting pedig így tartotta a három-négy gólos különbséget.

Képtelen volt lövőtávolba, egyenlítésközelbe kerülni a Balaton-parti együttes, hiába védte a ziccereket Andó, társai kicsit elveszítették a fonalat, 50. perc: 20-25.

Andó ismét hetest hárított, majd Brandt szerzett szélső gólt. Ez sem zavarta meg a Sportingot, amely rutinosan gazdálkodott előnyével. A vendégek öt perccel a vége előtt 28-23-ra vezettek.

A fiatal, mindössze 19 éves Vári Márk szépen értékesített egy büntetőt, Szűcs is betalált, ahogyan az egész meccsen, a hajrában is akadt szép megmozdulása a Fürednek. A Sporting viszont végig koncentráltabb volt, és végül hat góllal nyert, amely mondhatni, nem reális végeredmény, ekkora különbség nem volt a felek között a 60 perc alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!