A fővárosiaknak nem volt esélyük

2023.02.18. 09:57

Futsal Magyar Kupa: leiskolázta ellenfelét a Veszprém

Hat veszprémi gólnak tapsolhatott a publikum a futsal Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a Március 15. úti sportcsarnokban.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

1. FCV – ELTE-BEAC 6-1 (3-0)

Veszprém. V.: Vass, Héra, Horváth. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Bencsik Á., Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Soós, Fridrich, Molnár R., Dorogi, Boromisza, Bognár, Ábrahám, Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

ELTE-BEAC: Oswald – Vadászi, Szini, Dauner, Szekér. Csere: Juhász, Daradics, Gémesi, Diemer, Boros, Spáth, Károly, Tóth. Edző: Béni Zoltán.

Gólszerző: Kiss M. (16.), Tatai (20., 21.), Gavrilovics (20.), Gerencsér (27.), Boromisza (30.), ill. Tóth (40.).

A legjobb nyolc közé jutás volt a tét a két NB I-es csapat kupatalálkozóján. A hazai pályán játszó Veszprém számított favoritnak, hiszen a bakonyiak éremért harcolnak az első ligában, míg a fővárosiak a kiesés elkerüléséért lépnek majd pályára a rájátszásban.

Tizenhat percig jól tartotta magát a szervezetten védekező ELTE-BEAC, ekkor azonban megtört a jég, Kiss Milán szerezte meg a vezetést a házigazdának. Kicsit megtört a rivális is, amely a szünetig újabb két gólt kapott.

Fordulás után gyorsan jött az újabb hazai találat, a hosszú kihagyás után nemrég visszatért Tatai József másodszor volt eredményes. A folytatásban Gerencsér és Boromisza növelte tovább a különbséget, majd szépíteni tudtak a fővárosiak. Magabiztosan jutott tovább a Veszprém, amely legközelebb a bajnoki rájátszás nyitányán, február 23-án, csütörtökön a Haladás otthonában lép pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!