Labdarúgó NB II

2023.02.24. 11:46

Hazai pályán javítana az FC Ajka

A bakonyi együttes a három forduló óta nyeretlen Nyíregyházával csap össze a labdarúgó NB II 25. fordulójában vasárnap.

Balogh Dávid

Jeney Gyula szeretné, ha csapata visszanyerné korábbi lendületét

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ajkai együttes az elmúlt két fordulóban nem nyert, a listavezető DVTK egy góllal volt jobb Jeney Gyula csapatánál, majd a legutóbbi játéknapon a Csákvár a mérkőzés hajrájában mentett pontot ellenük. A Veszprém vármegyeiek a tabella 6. helyéről várhatják a kezdő sípszót, míg a nyírségi alakulat a 15. pozícióról. A sérülési hullám sújtotta Nyíregyháza a korábbi játéknapon a Tiszakécskétől kapott ki a hajrában. Az ajkai együttes eddig huszonnégy találkozón tízszer győzött, hatszor ikszelt, és nyolcszor szenvedett vereséget. Csizmadia Zoltánék 32 gólt szereztek, és 29-et kaptak. A piros-kékek hétszer győztek, hatszor döntetleneztek, és tizenegyszer kaptak ki, 31 rúgott gól mellé 33 kapott párosul. 

A két együttes legutóbb augusztus végén mérte össze az erejét, akkor a felek nem bírtak egymással és 1-1-es végeredmény született. A csapatok eddig tizenegy alkalommal néztek farkasszemet, ezeken hatszor nyert a Szpari, kétszer az Ajka, és háromszor döntetlen lett az eredmény. 

- Jó lenne visszanyerit a tavalyi formánkra, tisztában vagyunk vele, mi miért történik. Egy kicsit nehezebb periódusban vagyunk, ugyanis hiányoznak előlröl a gólok, de nincs ok pánikra. Három kulcsemberünk hiányzik, és az is hogy a három hetes szünet megtörte egy kicsit a lendületünket, de koncentrálunk, dolgozunk és szeretnénk nyerni a hétvégén - nyilatkozta lapunknak Jeney Gyula az FC Ajka vezetőedzője.

Az előző fordulóban a zöld-fehérek első számú kapusa, Horváth Dániel sérülés miatt nem játszott a Csákvár elleni találkozón.

- Húzódása volt, és nem mertünk kockáztatni. Az orvosi vizsgálatok eredményei szerencsére jók voltak, így a napokban ő is elkezdett edzeni, és hétvégére reméljük olyan állapotban lesz, hogy játszani tudjon - zárta gondolatait Jeney. 

Az Ajka-Nyíregyháza bajnoki mérkőzés vasárnap 15 órakor kezdődik az Ajka Városi Sportcentrumban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!