Folyamatos a fejlődés

2023.02.27. 15:01

Helytállnak a fiatal tapolcai vívók

Tartalmas időszakon van túl a Tapolca Vívóklub, amely több korosztályban is megmutatta, hogy rengeteget dolgozik és folyamatosan fejlődik.

Horváth Gábor

Az egyesület közlése szerint januárban minden hétvégén pástra léptek a fiatal sportolók. Pozsonyban kezdődött az új év az U17-es korosztály Európai Körversenyével, ahol Süketes Miklós hasznos tapasztalatokat gyűjtött a népes férfi párbajtőrmezőnyben, és méltóképpen képviselte klubját, illetve a magyar válogatott keretet. 

A junior magyar bajnoksággal folytatódtak a küzdelmek. Mind egyéniben, mind csapatban szépen helytálltak a tapolcai fiatalok úgy, hogy U20-as korosztályú versenyző nincs is köztük, mindenki „felversenyzett”, az idősebbek között szerepelt. A juniorcsapat tagjai: Süketes Miklós, Makkos Bence, Bicsérdi Csongor, Konczek Lina, Konkoly Evelin, Cserép Dorina, Szalma Sára, Tarsoly Borbála.

- A juniorok után a kadétok léptek pástra szintén Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az egyéni küzdelmekben rendre erősebb, magasabban rangsorolt ellenféltől kaptak ki a versenyzők. A következő lépcsőfoka a műhelymunkának pont az lesz, hogyan lehet meglepetést okozni, hogyan lehet borítani a papírformát – fogalmazott Keszler Dávid edző. Megtudtuk tőle, a csapatversenyen hatalmasat küzdött mind a fiú-, mind a lánycsapat. Az ország legnagyobb vívóklubjaival vívtak kiélezett csatákat, és megmutatták, hogy nemsokára újra komolyan kell számolni a Tapolca Vívóklub versenyzőivel, csapataival. A kadétcsapat tagjai: Süketes Miklós, Makkos Bence, Bicsérdi Csongor, Tarsoly Csanád, Tarsoly Borbála, Konkoly Evelin, Szalma Sára, Cserép Dorina és Konczek Lina.

A tapolcai vívók következő állomása szintén Budapest volt, de most nem a nemzeti sportcsarnokban, hanem a Vasas kézilabdacsarnokában gyűltek össze a versenyzők, méghozzá a legkisebbek.

- Az Olimpici versenysorozatban négy különböző korcsoportban léptek pástra a gyerekek. Törpici, gyerek, újonc és serdülő korosztályban mérkőztek egymással a kicsik. Itt is látszik a fejlődés, de a komolyabb eredményekre, érmekre még várni kell egy kicsit, ami nem baj, mert ezen a hosszú úton nemcsak sportolók, de olyan emberek fognak felnőni a páston, akik az élet bármely területén megállják a helyüket – hangsúlyozta Keszler Dávid.

Az Olimpici versenyen részt vett tapolcaiak: Bali Gergő, Nyári Flórián, Klemens Barnabás, Hegyi Kristóf, Piller Kristóf, Puskás Máté, Tarsoly Csanád, Bolla Sára, Hegyi Dorka, Várnagy Olívia, Horváth Míra, Bicsérdi Kamilla, Gmózer Zoé, Konczek Lina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!