Kézilabda NB I/B

2023.02.28. 10:02

Utolsó másodpercben nyert a BFKA-Veszprém

A Balatonfüred a listavezetőtől kapott ki, az Ajka pedig a DEAC együttesétől a kézilabda NB I/B 19. fordulójában.

Balogh Dávid

A listavezetővel küzdött a Füred, amely az első félidőt szorossá tudta tenni

Fotó: Pesthy Márton/Napló

KK Ajka-DEAC 34-36 (17-17)

Ajka, 200 néző. V.: Budai-Bock, Wenczel. Ajka: Oláh, Konyicsák, Baracskai (kapusok), Pointner, Jávor 1, Tóth 4, Gyene 5, Nagy 3, Dobos 4, Breuer 3, Forgács, Ernei 5 (3), Zsáki, Buri, Perczel 3, Bonyhádi 6. Edző: Tréki Tamás. 

Kiállítások: 8, ill. 4 perc. 

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést (1-3), de a hazaiak is "felébredtek" és megfordították az eredményt (4-3). Ezt követően felváltva vezettek a csapatok, majd a tizenkilencedik percben már négygólos debreceni előnyt mutatott a tábla, amikor Tréki Tamás időt kért (9-13). Jót tett az ajkaiaknak a pillanatnyi szünet, ugyanis ledolgozták hátrányukat. A hátralévő időben egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni, a vendégeknek a dudaszó pillanatában sikerült az egyenlítés (17-17). A térfélcsere után jó ritmusban kezdett a KK Ajka és három góllal meglépett, de a debreceniek zsinórban négy gólt lőttek és megfordították az állást (21-22). A vendégek állandósították 1-2 gólos vezetésüket, sőt a félidő közepén már négygólos lett az előnyük (25-29). A játékvezetők engedték a hosszú lefolyású debreceni támadásokat, sőt jó pár ítélet után jogosan bosszankodott a hazai publikum. A vége előtt tíz perccel még egyszer visszakapaszkodott a meccsbe a KK Ajka, de a vendégeknek sikerült hat góllal meglépni (29-35). A hajrában már csak az eredmény kozmetikázására maradt idő, így a DEAC játékosai ünnepelhettek a lefújás pillanatában.

BFKA-Balatonfüred-Eger 22-28 (13-14)

Balatonfüred, 200 néző. V.: Győr, Hadas. BFKA-Balatonfüred: Lovistyek, Hermann Á. (kapusok), Kovács 2 (1), Fadhle 2, Mellák, Valler, Vári 3 (1), Klucsik 5, Török-Vida, Tárnoki, Hermann H. 4 (1), Orbán, Tóth A., Tóth L. 3, Határ 2, Kathi 1. Edző: Kis Ákos.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 3/2. 

Jobban rajtolt a hazai együttes a listavezető ellen. Az ötödik percben 3-1-et mutatott az eredményjelző. Idővel az egriek is belejöttek a játékba, és fokozatosan csökkentették a különbséget, a 19. minutumban pedig ki is egyenlítettek (10-10). Ezt követően szoros csata zajlott a pályán, és egy-egy gólokkal tudott meglépni a vendég együttes. A második játékrészben a Balaton-partiak indítottak rosszul, közel nyolc percen át nem tudták bevenni a vendégkaput, ez idő alatt pedig hétgólosra duzzadt az egri előny. A folytatásban megpróbáltak felzárkózni Kis Ákos tanítványai, azonban a listavezető nem adott sok esélyt a hazaiaknak.

Tatai AC-BFKA Veszprém 21-22 (12-12)

Tata, 200 néző. V.: Bujdosó, Horváth. BFKA-Veszprém: Mikler, Tóth M. (kapusok), Jajic 1, Horváth 1, Czabula 5 (2), Szabó 4, Almásy 3, Janowszky 1, Tóth I., Pintér 4, Végh 1, Bőti, Balogh 1, Bene 1. Edző: Dinko Dankovic. 

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3.

Szoros és kiélezett csatát vívtak a felek. Egyik csapat sem tudott egy gólnál többel meglépni a másiktól. Negyedórányi játék után 6-6 szerepelt az eredményjelzőn. A 26. percben Czabula Máté találatával kettőre nőtt a Veszprém előnye, azonban a házigazda Iváncsik és Kovács góljaival egalizált. Félidőre 12-12-es eredménnyel vonulhattak a csapatok. A második játékrészben a hazaiak próbálták tartani a lépést, Dinko Dankovic csapata a 47. percben még három góllal vezetett (17-20), majd a tataiak egy nagy hajrát mutatva az 55. percben még a vezetést is megszerezték. Pintér gyorsan reagált és kiegyenlítette az állást, majd következett a rendkívül izgalmas végjáték. Az utolsó minutumban mindkét vezetőedző időt kért, és a tatai csapat is eldönthette volna a találkozót, azonban Tass Barnabás lövést rontott. Az utolsó veszprémi lehetőséget Szabó Tas az utolsó másodpercben értékesítette, így eldöntötte a bajnoki pontok sorsát. 

A bajnokság állása: 1. Eger 32, …3. BFKA-Veszprém 29, …15. BFKA-Balatonfüred 11, 16. KK Ajka 10. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!