Elismerés

2023.03.04. 13:00

Kitüntették Ajka legjobb sportolóit

Számos, a sportélettel, sportteljesítménnyel kapcsolatos városi elismerést adtak át a felújított sportcsarnokban.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Gyarmati Laszlo

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a gálát megnyitó ünnepi beszédében elmondta, hogy a város ipari központ jellege mellett a közösségi élet egyik legmeghatározóbb formájának, a sportéletnek is szervezője, amely nemcsak jól működő közösségeket szül és tart fenn, hanem kiváló eredményeivel is öregbíti a város hírnevét. A mostani idők nem kedveznek a sport iránt elköteleződő városoknak, ennek ellenére itt, Ajkán mégis fenntartható és gazdag a sportélet – tette hozzá a miniszter. Biztosította a város lakosságát és a jelen lévő közel négyszáz sportolót és sportszakembert a jövőbeni támogatásáról, hogy Ajka méltán maradhasson a városi szlogennek megfelelően sportváros. Ez az este szóljon azokról a sportolókról, akik nemcsak szerethetőbbé, de gazdagabbá, szebbé, élhetőbbé tették az elmúlt évben az egyesületeiknek otthont adó várost – zárta gondolatait Navracsics Tibor. 

 

Geri Gyula, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezetője a gála házigazdájaként évértékelőjében bemutatta az előző év sporteredményeit és a sportváros jövőbeni terveit és feladatait, melyek között hangsúlyosan szerepelt az utánpótlás fejlesztése minden sportágban. Az ügyvezető beszámolója szerint a Sportváros Kft.-hez 32 egyesület, 85 csapat, 2482 igazolt sportoló, 341 felnőtt sportoló, 140 edző és sportszakember tartozik, akik teljesítményükkel színesítik a város sportéletét. Szervezett tömegsportban további 700 sportoló vesz részt aktívan a város sporteseményein – mondta el Geri Gyula. Az ügyvezető beszámolójában méltatta a sportegyesületek 2022. évi eredményeit, majd a sportolók előtt álló feladatokat is bemutatta. 

A beszámolót követően a város képviselői átadták az év legjobb férfi és női sportolójának, legjobb csapatának, legjobb szenior férfi és női sportolójának, valamint a legjobban sikerült rendezvénynek járó díjat és életműdíjat. A díjazottak színvonalas gálaesten, tűzzsonglőrök fényjátékával övezve vehették át elismerésüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában