Két forduló már lezajlott

2023.04.11. 11:08

Elkezdődött a szlalomversenyszezon

Az autóversenyek szerelmeseinek sűrű programmal kezdődött a tavasz, hiszen a nemzetközi Forma-1-es és raliversenyek mellett a hazai autósport is éledezni kezdett.

Napló
A dobogón az abszolút legjobbjai
Forrás: SR Sport Egyesület

A veszprémi Szlalom Racing Szabadidősport Egyesület által szervezett Dunántúli Szlalomkupa máris két bajnoki futamot tudhat maga mögött, és a versenynaptár szerint szinte kéthetente újabb futamokkal kedveskednek a sportág kedvelőinek.

Az első DSZK-forduló a Wild Dogs Slalom Kft. által Pécsen rendezett Sopia-Net Szlalomverseny az InterCars- és Bázis Bau-kupákért volt, ahol a mintegy száz nevezőből a Veszprém vármegyei pilóták szépen szerepeltek. A reggel eső áztatta, majd délutánra száradó szlalompályán négy kört teljesítettek a versenyzők, amiből az egy legjobbat értékelték.

Abszolútban dobogóra állhatott a szombathelyi Károlyi Péter mögött a tapolcai Szollár Norbert és az ajkai Váry Kovács Gergő is, és a veszprémi Pathy Dániel is csak kevéssel maradt le mögöttük.

A különböző kategóriákban a Veszprém vármegyei versenyzőink az alábbi dobogós helyezéseket érték el. 1. hely: Pathy Dániel, Veszprém; 1 hely: Szollár Norbert, Tapolca; 1 hely: Váry Kovács Gergő, Ajka; 2 hely: Pathy László, Veszprém; 3 hely: Farkas Bálint, Öskü; 3 hely: Mulicz László, Veszprém.

A második DSZK-fordulót már Veszprémben, az aréna parkolójában rendezték, ahol a Temesvári & Temesvári Szlalom Sport Egyesület és az SR Sport Egyesület várta a versenyzőket egy technikás bójakerülgetésre.

A szép, tavaszi napsütésben három mért és egy játszós kört teljesítettek a versenyzők az aréna térkövén, amelyből a végeredmény alapján Károlyi Péter lett az abszolút első Szollár Norbert és Pathy Dániel előtt.

A kategóriaküzdelmekben az alábbi eredmények születtek. Épített A1: I. Pathy Dániel, II. Pathy László, III. Hatta Zoltán Dániel. Épített A2: I. Károlyi Péter, II. Szollár Norbert, III. Meszes András. Épített A3: I. Papp Krisztián, II. Varga Gábor, III. Varga Bálint. Női: I. Bóka Blanka, II. Hibik Mónika, III. Nagy Veronika Zsuzsanna. Széria N1: I. Hack Patrik, II. Skorán Richárd. Széria N2: I. Mulicz László, II. Máhl Roland, III. Hornung Arnold. Széria N3: I. Radványi Dávid, II. Kuti Béla, III. Kungl István. Hátsókerék-hajtás H1: I. Farkas Bálint, II. Tósoki Zsolt, III. Ion Alex. Hátsókerék-hajtás H2: I. Váry Kovács Gergő, II. Nagy Richárd, III. Tallián Viktor. Hátsókerék-hajtás H3: I. Ender Attila, II. Hodoscsek Zoltán, III. Szalay Milán. Junior: I. Osváth Máté. II. Hibik Viktória, III. Páhoki Péter. Proto: I. Szabó Zsolt, II. Krasznai Ákos. Gokart: I. Mészáros Attila, II. Hollóssy Döme, III. Kuminka Krisztián. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!