Ezer sportoló vett részt a megmérettetésen

2023.04.06. 15:26

Érmekkel tértek haza a karate Európa-bajnokságról

Az ajkai Sun-Dome SE öt sportolója indult március végén az olaszországi Lignano Sabbiadoróban szervezett 12. SKDUN Shotokan Karate Európa-bajnokságon.

Balogh Dávid

Minden versenyző remekül küzdött

Forrás: Sun-Dome SE

A megmérettetésen 20 ország közel ezer sportolója vett részt, a kontinens minden tájáról. A verseny első napján a veterán versenyzőké volt a főszerep, ahol Rózsavölgyi Pál 40-49 éves kategóriában a 3. helyen végzett. Ezután csapatküzdelemben Horváth Árpád aranyéremmel gyarapította a Sun-Dome vitrinjét. A második napon Somogyi Bence és Rózsavölgyi Patrik lépett tatamira, mind a két karatés nagyot küzdött a maga kategóriájában, és végül bronzérmet szereztek. Az utolsó napon a 18-21 éves korcsoportban Erdélyi Virág nehéz küzdelmek után a dobogó 3. helyére állhatott fel, illetve Rózsavölgyi Patrik csapatküzdelemben, MIX kategóriában újabb bronzérmet gyűjtött be. Az ajkai Sun-Dome SE tagjai közül tehát mindenki éremmel térhetett haza, ami nagy kontinenstornákon ritkaságnak számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!