Női röplabda Extraliga

2023.04.09. 21:06

Extra meccs, sajnos bravúr nélkül

Az első két szettet megnyerte, ám végül elmaradt a bravúr és vereséget szenvedett a Szent Benedek RA idegenben, a női röplabda Extraliga elődöntőjének első körében.

Horváth Gábor

Hatalmas csatában dőlt el a békéscsabai meccs

Forrás: Mediaworks

Békéscsaba–Szent Benedek RA 3:2 (-25, -22, 20, 18, 15)

Békéscsaba. V: Szabó P., Sík. Békéscsaba: Aktas 9, Mosher 3, Drpa 29, Vaszileva 18, Bodnár 13, Bagyinka. Csere: Molcsányi (liberó), Glemboczki 10, Olijnyik. Edző: Tóth Gábor.

Szent Benedek RA: Pérez Ramos 19, Vacsi 5, Herbin-Baker 10, Koleva 15, Nacsa-Pekárik 11, Sztijepics 21. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Bosnyakova, Mihalewicz, Szerényi 8, Jankovics. Edző: Kristian Mihajlov.

Az első két szettben a Szent Benedek hátrányból felállva nyert, majd a békéscsabaiak megrázták magukat és egyenlíteni tudtak. A mindent eldöntő ötödik játszmát a házigazda kezdte jobban, ám a Füred fordítani tudott és mérkőzéslabdája is volt. Ezt hárította a Békéscsaba, amely aztán meg tudta nyerni a találkozót.

A párharc második találkozóját szerdán 18 órai kezdettel játsszák Balatonfüreden.

Tóth Gábor: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Rengeteg ki nem kényszerített hibával játszottunk, de a legfontosabb, hogy megszereztük az első győzelmünket az elődöntő párharcban.

Kristian Mihajlov: – Nagyszerű mérkőzéssel kezdődött az elődöntő, gratulálok a Békéscsabának. Természetesen szomorú vagyok, hogy fordított az ellenfél és nem sikerült nyernünk, de változatlanul optimista vagyok, mert tudjuk, hogy milyen hibákat kell javítanunk a szerdai második meccsig és nagyon várjuk a hazai találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!