Komoly esemény lenne

2023.04.26. 18:30

Felnőtt világbajnokságra pályázik Veszprém!

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) és a Veszprémi Honvéd SE pályázatot nyújtott be a 2027-es világbajnokság megrendezésére. A döntéshozók már körbe is néztek a bakonyi megyeszékhelyen.

Horváth Gábor

Nemrég Veszprémben járt a nemzetközi tájfutó szövetség delegációja Fotó: Magyar Tájékozódási Futó Szövetség

Hazánk felnőtt tájfutó világbajnokságot szeretne rendezni, az MTFSZ be is nyújtotta szándékát a nemzetközi szövetséghez. A tervek szerint az eseménynek Veszprém adna otthont, a Veszprémi Honvéd SE tájfutó szakosztálya lenne a rendező.

Magyarország mellett Svédország pályázik az esemény megtartására.

A nemzetközi szövetség képviselői nemrég Veszprémben jártak és három napos helyszíni bejáráson vettek részt a városban és környékén. A pályázatot a Pannon Egyetemen prezentálták a szervezők.

A 2027. júliusában esedékes vb egy egy hetes rendezvény, amely 60 ország mintegy 350 sportolóját fogadja. A tájfutók mellett érkező kísérők száma körülbelül 5000 fő.

A magyar pályázat Veszprém környéki terepeket jelölt meg, a versenyközpont a Pannon Egyetem lenne. A világbajnoksághoz kísérő rendezvényként a Hungária Kupa tájfutóverseny csatlakozna.

A vb helyszínéről idén júliusban döntenek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!