Micsoda izgalmak!

2023.04.01. 20:28

Időn túli hetessel nyerhetett volna a Füred

Hiába vezetett a második félidőben már öt góllal is a Balatonfüredi KSE, a megfogyatkozott hazaiak végül nem bírtak egyik legnagyobb riválisukkal szombaton a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Nem volt mindig baráti a hangulat, kemény meccset játszottak a felek

Fotó: Nagy Lajos/Napló

BKSE-Csurgói KK 24-24 (11-11)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Nagy, Túróczy. Balatonfüredi KSE: Andó, Tóth M. (kapusok), Szretenovics 5, Varga M. 1, Bóka 4, Szmetán M. 3, Németh B. 2, Dénes, Ág, Hornyák P. 6 (3), Szűcs B. 3, Vajda, Brandt. Edző: György László. Csurgói KK: Holló, Füstös (kapusok), Spruk, Bazsó 2, Krecic, Herceg, Krszmancsics 9 (5), Skol, Borsos 1, Tóth Á., Szeitl E. 4, Gábor, Vasvári, Gebhardt, Rotim 1, Markez 7. Edző: Baranyai Norbert.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 6/5.

Mindössze 13 játékost tudott nevezni a házigazda a mérkőzésre, amelyen két 22 pontos csapat találkozott egymással.

Ahogyan arra számítani lehetett, szoros csatát vívtak a felek, 6-5 volt az állás, amikor még tovább fogyatkozott a BKSE, Varga Márton piros lappal volt kénytelen elhagyni a játékteret. Az átlövő fejbe találta Holló kapust egy hetesnél.

A folytatásban is együtt haladtak a csapatok, Krszmancsics értékesített hetese után, 11-11-el ért véget az első játékrész.

A második félidő elején a hazaiaknak sikerült három góllal ellépniük, 16-13, majd nem sokkal később már néggyel vezettek a fürediek, Szmetán 18-14-re alakította az állást. Andó kitűnő formában védett, és úgy tűnt, sikerül megtörni a vendégeket, 48. perc: 21-16. A Csurgó azonban nem adta fel és az 56. percre visszakapaszkodott, 22-22. Rendkívül izgalmas percek következtek, Holló hárított, majd Andón volt a sor, a hazaiak kapusa kétszer is védett. Szűcs góljára Markez válaszolt, 23-23.

Fél perccel a vége előtt Szűcs ismét vezetést szerzett a Balaton-partiaknak, de a Csurgó a legvégén büntetőt kapott, amelyet Krszmancsics nem hibázott el, 24-24. A hazaiaknak volt még némi esélyük és sikerült is hetest kiharcolniuk, az időn túli büntetőt Hornyák végezte el, Holló azonban védeni tudott, maradt a pontosztozkodás.

György László: – Nehéz találkozón vagyunk túl, mert sajnos sok a sérültünk, kevesen vagyunk. A második félidő közepén sikerült öt góllal elhúznunk, de elfáradtunk, és a Csurgó a hajrában kiegyenlített. Így is volt esélyünk a győzelemre, ám sajnos időn túli hétméterest hibáztunk.
Baranyai Norbert: – Kemény ellenfél a Füred, nagyon ritkán tudunk nyerni ellene. Mindent beleadtunk, a védekezésünk és a kapusteljesítményünk egyaránt kiváló volt. Ötgólos hátrányban sem adtuk föl, és a végjátékban nagyszerűen játszottunk, aminek egy pont lett a jutalma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!