Kézilabda NB I

2023.04.16. 07:42

Versenyre keltek a Fradival

Rágós falatnak bizonyult a kiesés elől menekülő Fejér-B.Á.L. Veszprém az FTC számára az NB I hétvégi fordulójában, a hazaiak a második félidő elején öt góllal is mentek, ennek dacára dicséret illeti a javuló formájukat.

Király Ferenc

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Ferencvárosi TC 35-38 (19-16)

Veszprém, 250 néző. Vezette: Asztalos, Szalay.

Veszprém: Miklós – Szmetán P. 1, Tóth P. 2, Ludmán 1, Szrnka 4, ÉLES B. 8 (1), HÁRI 8 (1). Csere: Balogh (kapus), BUGYÁKI 5, STRANIGG 5, Preszter 1. Edző: Éles József, Danyi Gábor.

FTC: Borbély – BUJDOSÓ 8, BALOGH ZS. 6 (5), Lékai 4, DEBRECZENI 5, NAGY B. 8 (2), Kovacsics 1. Csere: Győri (kapus), Bognár, Ónodi Jánoskúti 3, Pordán 1, Prainer 1, Mikita 1, Csörgő. Edző: Pásztor István.

Kiállítások: 4, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 8/7.

Mivel a hazaiaknak előzetesen kevés esélye volt a sikerre, főként nagy küzdelemre akarták késztetni a náluknál jobb játékerőt képviselő, a tabellán előrébb álló ellenfelüket. A derbi ennek szellemében indult, az exveszprémi Borbély többször túljárt a hajdani társai eszén (1-4), akik emiatt nem törtek meg, ha nehezen is, de kezdtek játékba lendülni (3-4). Később – magukat mind jobban tartva – egyenlítettek, de a vendégek egy ideig ügyeltek arra, hogy a minimális előny náluk maradjon (6-7). Éles Benedek másfél perc alatt három üres kapus gólt lőtt, s csapata átvette a vezetést (9-8), amit a nagyszünetig nemhogy „elherdált”, 12-12 után el is húzott a zöld-fehérektől (15-12). A veszprémiek fegyelmezetten kézilabdáztak, pontosan céloztak (18-14), így 30 percet követően meglepetésszerű előnnyel mehettek az öltözőbe.

A fordulás után következett néhány Miklós-bravúr, s mert az övéi igyekeztek magas színvonalon tüsténkedni, a különbség tovább nőtt (21-16). Persze a fővárosiak sem adták fel a csatát, próbálták visszavenni az irányítást, de a bakonyiak szíve akkor még a helyén volt (25-20). Csakhogy a lendületük eddig tartott, a következő perceket 10-1-re nyerte meg a határozottabb védekezésre váltó FTC, miközben a veszprémiek játéka görcsös lett, mind több technikai hibát vétettek (26-30). Az elszánt Hári Leventéék eztán összekapták magukat, de már nem volt bennük annyi tartalék, hogy egy gólnál jobban megközelítsék a riválisukat, melynek így is alaposan megnehezítették a dolgát (35-36).

Danyi Gábor: Nagy fegyvertény, hogy így megszorongattuk a Fradit, partiban tudtunk velük lenni. A saját mércénk szerint előreléptünk, ám sajnos a második félidőben hullámvölgybe kerültünk.

Pásztor István: Jó volt újra az egykori sikereim helyszínén szerepelni. A mérkőzés bizonyította, hogy a veszprémiek érdemtelenül állnak ilyen hátul a tabellán, szorítok nekik, hogy benn maradjanak az élvonalban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!