Dunántúli Szlalomkupa

2023.05.09. 07:51

Túl a negyedik futamon

A veszprémi Szlalom Racing Szabadidősport Egyesület által szervezett Dunántúli Szlalomkupa-sorozatban áprilisban két futamot rendeztek, így a márciusiakkal együtt már a negyedik bajnoki futamon vannak túl a versenyzők. A harmadik DSZK-,fordulót Bakonyszentlászlón a versenyzők által kedvelt bányaúton rendezték, ahol a Bakony Rally Autósport Egyesület várta a versenyzőket egy tempós bójakerülgetésre.

Napló

Forrás: Szlalom Racing Szabadidősport Egyesület

Az esős idő és a vizes pálya próbára tette a pilóták ügyességét. A nevezett nyolcvannyolc versenyző három mért kört teljesíthetett, amiből a két legjobb idő összege adta a végeredményt, ami alapján a veszprémi Nagy Richárd lett az abszolút első, megelőzve a két szombathelyi versenyzőt, Károlyi Pétert és Meszes Andrást.

Kategóriaküzdelmekben az alábbi eredmények születtek. Női: I. Gazdag Judit, II. Bóka Blanka, III. Hibik Mónika. Széria S1: I. Mulicz László, II. Szilbek Zoltán, III. Szakonyi Gábor. Széria S2: I. Radványi Dávid, II. Vasi Viktor, III. Kuti Béla. Épített T1: I. Károlyi Péter, II. Pathy László, III. Krasznai Ákos. Épített T2: I. Meszes András, II. Szollár Norbert, III. Máté Róbert. Épített T3: I. Domokos Csaba, II. Papp Krisztián. Hátsókerék-hajtás H1: I. ifj. Mázi Ferenc, II. Osváth Balázs, III. Farkas Bálint. Hátsókerék-hajtás H2: I. Nagy Richárd, II. Süveges János, III. Váry Kovács Gergő. Hátsókerék-hajtás H3: I. Ender Attila, II. Gurdon Dániel, III. Strommer Viktor. Junior: I. Osváth Máté, II. Hibik Viktória, III. Páhoki Péter. Proto: I. Szabó Zsolt, II. Schwéger Milán, III. Klér András.

A negyedik DSZK-forduló a Wild Dogs Slalom Kft. által Orfűn a tó melletti parkolóban és szomszédos utakon rendezett Bázis Bau Szlalomverseny az InterCars-kupáért volt, ahová százhat versenyző nevezett. A tavasz most nem hazudtolta meg magát, már reggel szép idő várta a gyönyörű tájra érkezőket, és a napsütés egész nap kitartott. A tempós szlalompályán négy kört teljesítettek a pilóták, amiből az egy legjobbat értékelték. A Veszprém megyei pilóták szépen szerepeltek, hiszen amelyik kategóriában elindultak, ott szinte mindenki dobogós helyen végzett.

Abszolútban dobogóra állhatott Károlyi Péter mögött Szollár Norbert és Pathy László is, és a negyedik Váry Kovács Gergő is csak nyolc tizedmásodperccel maradt le mögöttük.

Forrás: Szlalom Racing Szabadidősport Egyesület

Kategóriákban versenyzőink az alábbi dobogós helyezéseket érték el: 1 hely. Pathy László, 1 hely. Szollár Norbert, 1 hely. Váry Kovács Gergő, 1 hely. Laczkó Csongor, 1 hely. Károlyi Péter, 1 hely. Bóka Blanka; 2 hely. Pathy László, 2 hely Radványi Dávid, 2 hely. Hodoscsek Zoltán, 2 hely. Hibik Mónika, 2 hely. Krasznai Ákos, 3 hely. Mulicz László, 3 hely Vasi Viktor.

A Dunántúli Szlalomkupa következő pontgyűjtő futamára a bakonyszentlászlói bányatelepen kerül sor május 22-én, amely a helyi bajnokság, a Bakonyszentlászló-kupa második futama is lesz egyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!