Ifjúsági sporttalálkozó Pápán

2023.06.20. 17:30

Határokon átívelő sportbarátság

Megújult formában a Pápai Sport Centrumban első alkalommal rendezték meg Pápa testvértelepüléseinek küldöttségei számára az Ifjúsági sporttalálkozót. A baráti versengést nyolc sportágban rendezték meg, a cél a sportbaráti kapcsolatok ápolása volt.

Haraszti Gábor

Nyolc sportágat próbálhattak ki a résztvevők

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Ideális otthona volt a versenyszámok megrendezésének a sportcentrum, hiszen jó adottságainak köszönhetően mindent egy helyszínen tudtak megtartani. Az épületben kapott helyet a teke, a karate, a cselgáncs, a darts és az asztalitenisz, a kinti pályákon pedig a labdarúgás, a streetball és az atlétika számait rendezték. Az ünnepélyes megnyitón Tóth Péter ügyvezető köszöntötte a résztvevőket, majd Árvai Kristóf freestyle focibemutatóját követően a találkozót Áldozó Tamás polgármester nyitotta meg.

– A célunk az volt ezzel a sporttalálkozóval, hogy a különböző települések vezetőinek, sportolóinak alkalmat teremtsünk arra, hogy megismerkedjenek egymással. Kívánom, hogy érezzék jól magukat és hazatérve sok szépet meséljenek a városunkról, és természetesen a jövőben is várjuk vissza önöket – mondta a városvezető.

A házigazda pápaiakon kívül Erdélyből Kovászna és Barót, Kárpátaljáról Visk, Németországból Leinefelde, Hollandiából Kampen, Felvidékről Losonc és Ógyalla hozta el sportolóit. Bár minden kategóriában hirdettek győzteseket, nem ezen volt a hangsúly, hanem azon, hogy a fiatalok ismerkedjenek egymással, kikapcsolódjanak és lehetőleg minél több sportágat próbáljanak ki. Ógyalla egyetlen magyar tanítási nyelvű alapiskolája, a Feszty Árpád Magyar Tannyelvű Alapiskola is ott volt a mezőnyben, az intézmény tanára, Holocsy Viktor nyolc diákot hozott el az eseményre.

- Nagy örömmel jöttünk Pápára, sokan még nem jártak a városban, mindenki nagyon elégedett és örül a lehetőségnek. A rendelkezésre álló időn belül igyekszünk mindent kipróbálni, a csipeszkaratéban különösen jól szerepeltünk, de a foci és a darts is közel áll hozzánk. Köszönjük a meghívást, élmény itt lenni.

Az Ifjúsági sporttalálkozó az eredményhirdetések után kora este kötélhúzással ér véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!