Felsőörsi Futball Club

2023.06.26. 17:30

Százéves a felsőörsi foci: mindenki ünnepelte a jubileumot

Száz éve alakult meg a Felsőörsi Futball Club, amit a település apraja és nagyja egész nap ünnepelt a focipályán, a tornateremben és a civilházban.

Kovács Erika

Forrás: önkormányzat

Finta Péter a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém vármegyei igazgatója köszöntője után Szabó Balázs polgármester méltatta a 100 éves egyesületet, majd Galambos Zsolt játékos-edzőnek Felsőörs községért díszoklevelet adott át az elmúlt 25 évben végzett munkáért. 

Forrás: önkormányzat

A polgármester felidézte, az egyesület a II. világháborút leszámítva folyamatosan működött, legeredményesebben az 1970-es évek közepén működött, amikor a csapat feljutott a Megyei I. osztályba. Jelenleg a Bozsik-programnak köszönhetően óvodás kortól folyik az utánpótlás nevelés, hétvégenként pedig együtt játszanak a huszonévesek az ötvenévesekkel. A szervezők rendkívül gazdag programsorozattal készültek a jubileumi ünnepségre, külön gondoltak a családokra és találkoztak egymással az öregfiúk. Bemutatták a 100 év foci Felsőörsön című könyvet, amely cikkek, fotók, visszaemlékezések segítségével idézi fel az elmúlt száz év eseményeit. Késő délután a temetőbe vonult az ünneplő közönség, ahol emlékeztek az alapítókra, illetve azokra, akik már nem lehetnek velük. A tornateremben kiállítás várta a focistákat, a napot vacsorával, vetítéssel, sportbállal zárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!