63 kilométeres futóverseny

2023.07.10. 21:14

Nem mindennap látni ilyen sportszerű tettet!

Fantasztikus küzdelmet, izgalmakat és eredményeket hozott az első alkalommal megrendezett the Celtic Story futóverseny, amelynek résztvevői Ajkától Ajkáig a Bakony csoda szép részén tettek egy kört. Egy 63 kilométeres kört.

Horváth Gábor

Drexler Gábor és Banka Balázs együtt a célban

Forrás: a szervezők

Első alkalommal rendezték meg a the Celtic Story fantázianevű ultrafutóversenyt, amely egy 63 kilométeres kört jelentett Ajka-Szőc-Taliándörögd-Kab hegy–Ajka útvonalon.

A csoda szép környezetben zajló jobbára aszfaltos megmérettetést nemcsak egyéniben lehetett teljesíteni, párosban és 3, 6 fős váltókban is rajthoz álltak futók.

És akkor nézzük az eseményeket, amelyek fantasztikus izgalmakat és érdekességeket hoztak! A hajnalban induló mezőnyben eleinte Drexler Gábor volt a leggyorsabb, ám végül Petróczi Mártoné lett a végső siker. Drexler egyébként a verseny alatt térdsérülést szenvedett és emiatt lelassult. A mögötte érkező Banka Balázs viszont nem akarta megelőzni a sérült versenytársat, vele tartott és ők együtt léptek be az ajkai célba. Mind a ketten ezüstérmet vehettek át, Banka pedig teljesen megérdemelten Fair Play díjat kapott a szervezőktől nem mindennapi tettéért. A Bódis Team futója egyébként ezzel nemcsak Drexlert segítette ezüsthöz, hanem a mögöttük érkező Szintay Ágostont is dobogóra „állíttatta”, a szervezők ugyanis úgy döntöttek, hogy utóbbinak jár a bronzérem.

Fotó: szervezők/Pölz Anita

A hölgyeknél hatalmas csata volt az első helyért, illetve a dobogós pozíciókért. Stefanovits Anna mindössze 11 másodperccel előzte meg edzőjét, Maráz Zsuzsannát és nagyon szorosan jött mögöttük dr. Tóth Tímea is. Így 63 kilométer (és 1400 méteres szintemelkedés) után szinte sprintbefutó döntött hármuk között.

A Bakonyország&Balcsipart Egyesület, valamint a Sportváros Ajka rendezvényén egyéniben a Balatonfüredi Atlétikai Club (BAC) sportolói, csapatban pedig a házigazda ajkaiak taroltak.

Eredmények, egyéni, férfi: 1. Petróczi Márton (BAC) 4:58:40, 2. Drexler Gábor (ELTE Sashegyi Gepárdok) és Banka Balázs (Bódis Team) 5:08:57, 3. Szintay Ágoston (BAC) 5:35:09.

Fotó: szervezők/Pölz Anita          

Nők: 1. Stefanovits Anna (BAC) 5:29:30, 2. Maráz Zsuzsanna (Esztergomi Futóművek) 5:29:41, 3. dr. Tóth Tímea (BAC) 5:31:26.

Fotó: szervezők/Pölz Anita                                

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!