Visszapillantó

2023.07.24. 09:48

Remek tavaszt futott a Bakonynána

A Bakonynána sikerével ért véget a 2022/2023-as szezon a labdarúgó vármegye III. keleti csoportjában. A bajnok hat ponttal előzte meg a második helyen záró Várpalotai BSK csapatát. Visszapillantó sorozatunk harmadik része.

Horváth Gábor

A Bakonynána bajnokcsapata az utolsó fordulóban: Budai Attila, Szakács Patrik kapusok Váli Attila, Horváth László, Peng Márton, Varga Lajos, Vitáris Károly, Szöllősi Attila, Nagy Márton, Szabó Imre, Simon Ábel, Szaknyéri Márk, Janás Ádám, Csillag Milán, Valler Krisztián, Hujber László, Horváth Tamás, Valler Tamás, Németh Gábor, Kropf Tamás, Kropf Miklós edző

Folytatjuk a visszapillantást a labdarúgó vármegye III. előző idényére, ezúttal a keleti csoport küzdelmeit vesszük górcső alá.

Magabiztosan, két 5-1-es sikerrel kezdte az évadot a későbbi bajnok Bakonynána SE, ám a harmadik fordulóban jött egy váratlan vereség, 0-2 a Balatonalmádi SE otthonában. Ez azonban nem zavarta meg a nánaiakat, akik három meccset nyertek zsinórban. A folytatásban jött egy Felsőörs elleni döntetlent, majd a második vereség Balatonkenesén. Ekkor, a kilencedik fordulót követően csak a negyedik helyet foglalta el a tabellán a Bakonynána, viszont az őszi félév végére felzárkózott másodiknak a Balatonkenese mögé, s mindössze egy pont volt a hátránya.

A BSE remek tavaszt zárt: nyolc sikert aratott, csak Bakonyszentlászlón maradt alul és volt egy döntetlenje. Ami a közvetlen riválisok elleni mérleget illeti, a bakonynánaiak két vállra fektették a Balatonkenesét, hátrányból felállva, nagy meccsen nyertek Felsőörsön, Várpalotán pedig 2-2-es döntetlent játszottak (itt ők voltak 2-0-ás előnyben).

Az utolsó körben a bajnok (amely összesen 47 pontot gyűjtött) 8-0-ás sikerrel ünnepelte meg az aranyérmet, otthon verte a Hajmáskért.

Izgalmasan alakult a képzeletbeli dobogó második és harmadik helyének a sorsa. A záró fordulóban a Balatonkenese és a Várpalotai BSK egymással csapott össze előbbi otthonában. A VBSK 8-4-re nyert a nyolc emberrel felálló hazaiak elleni, s ezt azért is bánhatta a Kenese, mert a Bányász (41 pont) előzött és megszerezte a második helyet. A három vereséggel záró, büntetőpontot is összeszedő keneseiek lettek a harmadikak, egy ponttal lemaradva, a Felsőörs (38 pont) zárt negyedikként.

A gólkirályi címet Polgár Gábor (Balatonkenese) szerezte meg 36 találattal, megelőzve Németh Gábort (Bakonynána, 31 gól) és Vizkelety Attilát (Felsőörs, 22). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!