Ultrafutás

2023.08.15. 08:39

Balatonfüredi siker a világbajnokságon

Magyarország uralta a 48 órás ultrafutó-világbajnokságot, az angliai Gloucesterben rendezett megmérettetésen balatonfüredi siker is született.

Horváth Gábor

A magyar világbajnoki csapat, elöl Brown Viktória, jobbról a második Beda Szabolcs

Forrás: Magyar Ultrafutó Liga

A Balatonfüredi Atlétikai Club (BAC) versenyzője, Brown Viktória 349,6 kilométeres teljesítménnyel nyert a nők versenyében az Angliában rendezett 48 órás ultrafutó-világbajnokságon. Negyedik lett dr. Drabik Krisztina (ELTE Sashegyi Gepárdok), Ignácz Marietta (BAC) pedig hatodikként zárt. Ezzel nemcsak az egyéni aranyérem lett hazánké, hanem a csapatverseny első helye is Finnország és Németország együttesei előtt.

A férfiak ugyancsak kitettek magukért, Beda Szabolcs (ELTE Sashegyi Gepárdok) 390,8 kilométeres teljesítménnyel végzett az első helyen, Fodor Szilárd (Egyesület a Magyar Ultrafutásért) negyedik lett. A magyar férfiválogatott szintén világbajnok lett, megelőzve a házigazda Egyesült Királyságot és Svájcot.

A következő 48 órás vb-nek jövő májusban Balatonfüred ad otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!