Labdarúgás

2023.08.04. 11:39

Elrajtol a Magyar kupa első fordulója a hétvégén

Szombaton megkezdik a szereplését négy Veszprém vármegyei labdarúgó csapat a Mol Magyar Kupa első fordulójában, vasárnap pedig további három csapat száll be a kupaküzdelembe.

Balogh Dávid

Nem lesz könnyű dolga a Balatonalmádinak, és a Fűzfőnek sem

Fotó: Nagy Lajos

A Veszprém vármegyei I. osztályban szereplő Balatonfüredi USC a Vas vármegyei első osztályból kapott ellenfelet, a Rábapatyi KSK-t. A 2022/2023-as idényt a Balaton-partiak a negyedik helyen zárták, a vasiak a bajnokságukban a hatodik helyen. Mivel a vármegyei első osztály küzdelmei csak augusztus 12-én rajtolnak el, így jó erőpróba lesz a feleknek a mérkőzés. A találkozó 16.30-kor kezdődik a Balatonarácsi Utánpótlás Centrumban.

A Pápai Perutz FC saját nézőközönsége előtt fogadja a Komárom-Esztergom vármegyei I. osztály legutóbbi hatodik helyezettjét, a DG Tátot. A pápaiak a legutóbbi bajnoki kiírásban ezüstérmet szereztek. Az összecsapás 16.30-kor kezdődik a Perutz Stadionban.

A Fűzfői AK ellenfele a kupa első fordulójában a Lajoskomárom lesz. A Fejér vármegyei I. osztályban szereplő együttes az előző idényt a tabella középső felében zárta, a 11. helyen. A találkozó a Balatonfűzfői Városi Stadionban 16.30-kor kezdődik.

A nap zárásaként a Celldömölki VSE-Vulkánfürdő otthonában lép pályára a Practical VSC. Papírforma szerint a múlt év NB III-as bajnoka az esélyes, a Vas vármegyei I. osztályban szereplő csapattal szemben. A találkozó szombaton 19 órakor kezdődik a Celldömölki VSE Sporttelepén.

Vasárnap a Veszprém vármegyei I. osztály bajnoka, az Úrkút SK lép gyepre a Zalaszentgróti VFC ellen. A zalaiak jól szerepeltek a bajnokságukban, és a tabella 3. helyén fejezték be a szezont. A két fél mérkőzése 16.30-kor kezdődik az úrkúti Sporttelepen.

Kiélezett összecsapásra lehet számítani a Balatonfüredi FC és a Budaörs között. A két csapat a múlt szezonban hasonlóan szerepelt az NB III nyugati csoportjában, és a budaörsiek a 9., a Balaton-partiak a 10. helyen zárták a pontvadászatot. A harmadosztály küzdelmei már a múlt héten elkezdődtek, és két játéknapon már túl vannak. A fürediek egy győzelemmel és egy vereséggel rajtoltak, a budaörsiek pedig két vereséggel. A Balatonfüredi FC – Budaörs kupa mérkőzés 16.30-kor kezdődik a Balatonfüredi FC Sporttelepén.

Az egyik legnehezebb feladat a Balatonalmádi SE-re hárult, ugyanis a vármegyei I. osztályban szereplő együttes a Tatabányát kapta ellenfélnek. A korábban szebb napokat látott tatabányai klub az előző idényben az ezüstérmet szerezték meg a Veszprém mögött az NB III-ban. A találkozó 16.30-kor kezdődik a Balatonalmádi Sportközpontban. 


 


 


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!