Labdarúgás

2023.08.09. 13:12

Kisorsolták a MOL Magyar Kupa párosításait

Múlt héten rendezték a Magyar Kupa első fordulóját, ahol hét Veszprém vármegyei együttes szállt harcba. A szombati játéknapon négyből négy, míg a vasárnapi fordulóban háromból egy csapat jutott tovább a második körbe. A 2. forduló párosításait szerda délelőtt sorsolták ki a MOL Székházban.

Balogh Dávid

A fürediek nagy feladat előtt állnak Fotó: Nagy Lajos

A VSC  Veszprém a Celldömölkön jutott túl a második fordulóba, ahol a Fűzfői AK lesz az ellenfele. A Balaton-parti csapat egy három öngólt hozó összecsapáson ejtette ki a Lajoskomárom együttesét 3-2-re.

Az Úrkút szintén egy nehéz meccset vívott, de végül emberhátrányban nyert 2-1-re az első játéknapon a Zalaszentgrót ellen. A piros-feketék a szintén megye I-es Zsámbékot kapták ellenfélként.

A fürediek az első fordulóban kétszer tizenöt perces hosszabbítás után jutottak tovább 4-1 arányban. Balatonfüredi USC-re ezúttal még keményebb feladat vár, hiszen az előző szezonban NB II-ben szereplő Doroggal kell megvívniuk.

A Pápa különösebb akadály nélkül lépte le 4-0-ra a Tát csapatát hétvégén, de most az ő helyzetük sem könnyebb, hiszen az NB III-as Bicskével mérhetik össze tudásukat augusztus végén.

Az NB I, illetve NB II-es csapatok majd csak a kupaküzdelem 3. fordulójában kapcsolódnak be. A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a 34 közé kerülésért augusztus 26-27-én csapnak össze a résztvevők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!