Komoly visszajelzés a veszprémieknek

2023.08.24. 19:28

Súlyos kosaras vereség

Elvesztette első felkészülési mérkőzését az ősztől az NB I/B zöld csoportjában szereplő Veszprém Kosárlabda Klub.

Király Ferenc

Veszprém Kosárlabda Klub–Vasas Akadémia 55-90 (14-26, 13-26, 11-24, 17-14)

Veszprém, 70 néző. Vezette: Fülöp és Sebesi.

Veszprém: Prodanovic 10/6, Fábián, Szabó 20/3, Madár 5/3, Varga. Csere: Pungur, Ratiani 2, Végh 9, Takács 9/3, Berdzenasvili, Szeifert. Edző: Alex Geddes.

Vasas: Kelemen 6, Fekete 14/6, Takács 6, Bagó 12, Cseh 14. Csere: Pleesz G. 4, Farkas 12, Medve, Bérces 6, Pleesz Á. 16. Edző: Stephen Arigbabu.

Mint arról beszámoltunk: az immáron skót szakember által irányított bakonyiak a harmadosztályban fiatal tehetségekkel folytatják tovább az útjukat. Az átalakult együttes a bajnoki nyitányig először és utoljára játszott hazai pályán, sajnos az előző szezonban a piros csoport harmadik helyén végzett angyalföldiek alaposan helybenhagyták őket. Az agresszívan védekező, majd a másik oldalon könnyű kosarakat szerző ellenfél a 12. percben már 18 ponttal vezetett, mi több, a 17. percben 28 pont választotta el egymástól a feleket. A labdákat eladó Madárék a harmadik negyed végén negyvenpontos hátrányban voltak, így a hajrában csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

Alex Geddes: A találkozó komoly visszajelzés volt számunkra, hogy fél gőzzel sehol sem lehet nyerni, magyarán kizárólag teljes intenzitással szabad játszani. A derbit tekinthetjük jó leckének is, amiből reményeim szerint tanulunk. Sokat kell dolgoznunk a rajtig, mert máskor hasonlónak nem szabad megtörténni velünk.

A VKK hétvégén egy győri teszttornára hivatalos, ott először a Budafoki KE-vel találkozik; a másik elődöntőben a Soproni MAFC az Agrofeed UNI Győrrel méri össze az erejét. A gárda szeptember elsején Szlovákiába utazik, egy hét múlva pedig egy ceglédi teszttornára. A terveik szerint szeptember 15-én vívják az utolsó edzőmeccsüket a fővárosi Pénzügyőr otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!