Sportélet a Balaton-parton

2023.09.19. 17:30

Európai kézilabda viadalt rendeznek Balatonfüreden

A 16. Rendőr Férfi Kézilabda Európa-bajnokság nyolccsapatos döntőjét rendezik a füredi Balaton Szabadidő- és Konferencia-központban szeptember 18–23. között, a rendezvényt vasárnap este nyitották meg. A rangos viadalt a Magyar Rendészeti Sportszövetség (MRS) szervezte.

Kovács Erika
Egymás mellett sorakoztak fel a csapatok a sportcsarnokban Fotó: képviselői iroda/Gáspár Ákos 

Varga Péter rendőr dandártábornok, az MRS ügyvezető elnöke köszöntője után Kontrát Károly országgyűlési képviselő, az MRS elnöke örömmel beszélt arról, hogy a választókerületében lévő balatoni településen rendezik meg az európai viadalt, majd köszönettel szólt a város polgármestere és az MRS szervezőmunkájáról, amellyel létrejöhetett ez a kiemelkedő sportrendezvény. 

A szónokok az  ünnepélyes megnyitón, előtérben Dékány Balázs rendőr ezredes, Veszprém vármegyei rendőr-főkapitány Fotó: Kovács Erika 

Bóka István polgármester kifejtette, Balatonfüred a szőlő és a bor nemzetközi városa, a kultúra, a művészetek és a sport városa, a vitorlázás bölcsője és fellegvára, valamint kiváló szívkórház is található a településen. 

Kontárt Károly országgyűlési képviselő a díszegyenruhások között  Fotó: Kovács Erika

A polgármester sportélet kapcsán kiemelte a kézilabda jelentőségét és az utánpótlás-nevelést. A bajnokságot méltatta Georgios Tzatzakis, az USPE (European Police Sport Union), az Európai Rendészeti Sportszövetség elnöke is, aki izgalmas és sikeres versenyzést kívánt a résztvevőknek. A viadalon részt vesz Magyarország csapata mellett Ausztria, Dánia, Franciaország, Németország, Monaco, Norvégia és Svájc csapata, melyek a Készenléti Rendőrség zenekara kíséretében vonultak be a terembe. 

Nyolc csapat érkezett a kézilabdadöntőre Balatonfüredre Fotó: képviselői iroda/Gáspár Ákos 

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Dékány Balázs rendőr ezredes, Veszprém vármegyei rendőrfőkapitány és Andres Röhner, az USPE főtitkára is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!