Labdarúgó NB III

2023.09.10. 12:26

Harminc méterről lőtt győztes gólt a füredi focista

Erős riválist fektetett két vállra a Balatonfüredi FC a labdarúgó NB III-ban.

Veol.hu

A fürediek fontos sikert értek el hazai pályán

Fotó: Nagy Lajos/Napló-archív

Balatonfüredi FC-Kelen SC 1-0 (1-0)

Balatonfüred, 350 néző. V.: Juhász. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Farkas, Imre (Lasz, 63.), Szalai, Török (Major, 94.), Nagy B. (Mayer, 63.), Pécseli, Szabó B. (Horváth Á., 80.), Nagy R., Tóth G., Hetesi. Edző: Borgulya István.

Kelen SC: Czerula – Kertai, Módly, Remili, Szabó G. (Zavodni, 56.), Vass (Bárány-Doór, 70.), Pilter, Varga (Szabó N., 56.), Vörös (Juhász, 46.), Szabó D. (Godányi, 88.), Pajti. Edző: Simon Ákos.

A bajnokságot remekül kezdő, a tabella harmadik helyén álló Kelen SC gárdáját fogadta a BFC a hetedik fordulóban.

A hazaiak számára – a Veszprém elleni múlt heti, balszerencsés körülmények elveszített mérkőzés után - csakis a győzelem számított elfogadható eredménynek. Ennek megfelelően támadólag léptek fel a piros-fehér mezes fürediek, akik gyors támadóik révén igyekeztek helyzeteket kialakítani a Kelen kapuja előtt, de igazán nagy lehetőséget ekkor még nem sikerült kialakítaniuk. Ebben a játékrészben a vendégek szinte csak a védekezéssel törődtek, illetőleg az egyedül elöl tartózkodó Remilit próbálták játékba hozni.

A 23. percben a kihagyhatatlant is kihagyta a hazai csapat: egy előrevágott labdával Török Milán egyedül lépett ki a vendég védők közül, majd senkitől sem zavartatva – ajtó-ablak helyzetben – 12 méterről az égbe lőtt.

Aztán a 31. percben megszerezte vezető – mint utóbb kiderült, győzelmet jelentő - találatát a Balatonfüred: a középpályán labdát szereztek a hazaiak, Hetesi Patrik 30 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, és a játékszer a dermedten álló Czerula kapus felett a hosszú sarokba vágódott, 1-0.

Ezt követően is inkább a hazai csapat birtokolta többet a labdát, de az első félidőben komolyabb gólszerzési lehetőséget már nem sikerült kialakítania. A vendégek a 42. percben álltak legközelebb az egyenlítéshez, de Erdélyi kapus két alkalommal is magabiztosan hárította próbálkozásaikat, így a hazai vezetés nem forgott veszélyben.

A második félidőben a Kelen nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de továbbra sem sikerült igazán kecsegtető helyzetet kialakítania a füredi kapu előtt, míg a hazaiak a kitámadó vendégvédelem mögé kerülve több alkalommal is ígéretes támadást vezethettek, de az utolsó átadásba mindig hiba csúszott.

A 67. percben Remili „forintos” átadásával Vass lépett ki a bal oldalon, de 15 méterről leadott lövése a bal kapufa tövénél hagyta el a játékteret.

A hasonló játékerőt képviselő csapatok küzdelméből a több gólhelyzetet kialakító Balatonfüred Hetesi kiváló helyzetfelismerésének is köszönhetően megérdemelten szerezte meg a győzelmet. A vendégek szervezetten játszottak, de a kapura sok veszélyt nem jelentettek.

Borgulya István: - A két egyenlő erőkből álló csapat óriási küzdelmet vívott egymással, a helyzeteink alapján teljesen megérdemelten szereztük meg a győzelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!