Kerékpárverseny

2023.09.19. 18:15

Magyar bajnoki cím szökéssel és jelentős előnnyel

Mindhárom érem megcsillant a zirci Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület versenyzőinek nyakában a Nagyvelegen megrendezett Garmin Trail Zone Master ob-n és nyílt futamon.

Kelemen Gábor

Tajthy Ferenc (középen) remek teljesítménnyel szerezte meg kategóriájában a magyar bajnoki címet Nagyvelegen

Forrás: szervezők/Kaiser Erika

Az eredeti fonyódi helyszín helyett a már ismertté váló nagyvelegi körpályán rendezte meg a Trail Zone az idei Master Országos Bajnokságot, két nyílt futammal lehetőséget adva a versenyezni vágyó fiatalabbaknak is. 

A Master1 és a Master2 korosztályoknak 100 kilométeres távon 1500 méter szintet kellett teljesíteniük. Azonban ez sem rettentette el a zirci bringásokat, az Acél-Vakond taktikája tökéletes eredményeket szült, még az ellenfelek is elismerő szavakkal szóltak róla. 

A nyílt futamban is eredményesen szerepeltek az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület versenyzői 
Forrás: szervezők/Kaiser Erika 

Tajthy Ferenc Master1 kategóriában egyperces előnnyel és egy hetven kilométeres egyéni szökéssel érdemelte ki a magyar bajnoki címet. Klubtársa, Kiss Norbert Master3 kategóriában ezüstérmet szerzett. A nyílt futamban is letették névjegyüket a „vakondok”, Péteri Niké első, Magyarósi Orsolya harmadik helyezést ért el.

A dobogós helyezések mellett további szép eredményekkel zárta a versenyt a zirci egyesület. Master1 korosztályban Kutács Zsolt ötödik, Apró Csaba hatodik helyen érkezett célba, a rövid táv nyílt futamában Orosz Lili ötödik helyen fejezte be a versengést. 

Az egyesület tagjai közül Horváth Tamás, Reinodli Ákos, Kiss Ádám György, Torma Dávid és Dombi Gábor képviseltette még magát a nagyvelegi körpályán. 
 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!