Kézilabda

2023.09.22. 09:28

Nincs rajtuk eredménykényszer

Az esélytelenek nyugalmával várja a Fejér-B.Á.L. Veszprém szeptember 23-án (szombat, 18 óra) az OTP Bank-Pick Szeged elleni bajnokit, és bár a sikerre vajmi kevés a sanszuk, nem feltartott kézzel lépnének a Március 15. utcai terem parkettjére, ott a harcos énjüket mutatnák.

Király Ferenc

Fotó: FULOP ILDI

Bugyáki Dávidék az NB I múlt heti, 3. fordulójában átlépték az árnyékukat, egy izgalmas mérkőzésen, példásan küzdve egy góllal nyertek Budakalászon (28-29). Lendületesen és okosan kézilabdázva, igazi csapatként kihasználták a hazaiak hibáit, noha az esélyek akkor sem mellettük szóltak. Ez hétvégén még hatványozottabban lesz így, a párharc egyértelmű befutója a tabellán makulátlan mérleggel a második helyen álló BL-résztvevő, vagyis a pontokat minden bizonnyal a Tisza-partiak szerzik meg. Ne legyen kétségünk afelől, hogy a tempót Bodó Richárdék diktálják majd, így a legutóbbi diadalukkal a 9. helyre feljött hazaiak főként azért fáradozhatnak, hogy mindent beleadva „rágós falat” legyenek, és jelentős hátrányban se adják fel a csatát. 

A jobb játékerőt képviselő ellenfél borítékolható dominanciája persze nem jelenti azt, hogy a mieink ne tudnának apró részfeladatokat megoldani a 60 perc során. A szakmai stábjuk szívesen venné, hogy miközben a tanítványaik felszabadultan és mindenféle teher nélkül játszanak, ne legyenek túlzottan megilletődve, s aki pályára lép a soraikban, az éljen a lehetőségével, tegyen hozzá valamit a csapat teljesítményéhez. Arra kell törekedniük, hogy a jó periódusaikat minél tovább kitolják, legyen tartásuk, derekasan küzdjenek és kerüljék a gyermeteg hibákat. Ha így lesz, nem kényszeríthetik őket nagyon alárendelt szerepre. A veszprémieknek nem ezt a derbit kell hozniuk, nekik mások ellen, a számukra létfontosságú találkozókon kell learatni a babérokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!