Labdarúgó NB II

2023.10.22. 20:32

Ezúttal sem tört meg a jég, újra kikapott az FC Ajka

Az első játékrészben nagy előnyt harcolt ki a jó formában lévő Kozármisleny. A második félidőben akaratosabban kezdett az FC Ajka, de végül háromgólos vereséget szenvedett a labdarúgó NB II 12. fordulójában.

Balogh Dávid

Ezúttal sem tudták megtörni a szériát az ajkaiak

Fotó: Gyarmati László

FC Ajka-Kozármisleny 0-3 (0-2)

Ajka, 800 néző. V.: Farkas T.

Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Tar, Kenderes (Görgényi 37.), Csemer (Horváth P. 70.) – Tóth G., Tajthy T. – Babos B. (Gyuris a szünetben), Zsolnai R., Borsos F. (Sejben 60.) – Szarka Á. (Gaál 60.). Edző: Schindler Szabolcs

Kozármisleny: Lékai – Beke P. (Bor 86.), Sági, Füredi, Turi – Nagy E., Kozics – Molnár Á., Major S. (Horváth P. 59.), Kirchner (Vajda 75.) – Tóth Z. (Schuszter a szünetben). Edző: Aczél Zoltán.

A mérkőzés első nagyobb helyzete Zsolnai előtt adódott a 8. percben, de Lékai könnyen hárította az ajkai játékos lövését. A 13. minutumban Csemer távoli lövése csattant a kapufán, majd Lékai hátáról kigurult a pályáról. Az első húsz percben jól játszott a bakonyi csapat, azonban jó napot fogott ki a vendég hálóőr is. A 20. minutumban Kirchner lódult meg a bal szélen, majd befele törve Horváth kapuját vette célba, ráadásul sikeresen, 0-1. A 30. percben Kirchnert buktatták a tizenhatoson belül, amire a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt, aki nagy erővel bombázott a bal alsóba, 2-0. A 39. minutumban nehéz helyzetbe kerültek a vendégek, Sági kapta meg a második sárgáját, ezzel pedig a kiállítás sorsára jutott. Az első játékrész végén Szarka törhetett kapura egy az egyben, azonban az ajkai csatár elszámolta magát, és Lékai megszerezte a labdát. 

A második félidőt aktívabban kezdte az Ajka. Az első öt percben Schindler Szabolcs játékosai nyomás alatt tartották a vendégeket, azonban a nyomás nem érett góllá. Az 51. percben Molnár célzott Horváth kapujára, azonban a hálóőr nagy bravúrral mentett. Az 57. percben Tar fejese volt veszélyes, de végül elkerülte a labda a kaput. A mérkőzés további részében mind a két csapat próbált előremenni, de nem adtak sok munkát a kapusoknak. Végül a 93. percben tették fel a pontot az i-re a vendégek. Egy elvesztett labda után Vajda lőtt kapura, és védhetetlenül szállt a jobb felső sarokba, 0-3. Az ajkaiak ezzel a nyolcadik vereségüket szenvedték el zsinórban a bajnokságban, és a tabella utolsó helyére csúsztak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!