Nyilatkozatok a BL-meccs után

2023.10.19. 21:00

Fazekas Gergő: nagy álmom vált valóra. Sabate: egy ilyen csapat, mint a Veszprém, kivégez

A Telekom Veszprém-Orlen Wisla Plock kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzést követően a két szakvezető, Momir Ilics és Javier Sabate mellett Fazekas Gergő, illetve Gasper Marguc nyilatkozott.

Horváth Gábor

Momir Ilics és Gaspr Marguc a sajtótájékoztatón

Fotó: Horváth Gábor/Napló

Momir Ilics: – Szép sikert arattunk, elsősorban annak köszönhetően, hogy remekül védekeztünk, főleg az első félidőben, amikor mindössze kilenc gólt kaptunk. A második játékrészben voltak gyengébb időszakok a támadásban, az időkéréseket követően ezeken sikerült javítani. A védekezés és a kapusteljesítmény ugyanakkor nagyszerű volt.
Javier Sabate: – A Veszprém ma jobban teljesített nálunk, de mi is harcoltunk, küzdöttünk, igyekeztünk mindent megpróbálni. A második félidei játékkal elégedett vagyok, jól védekeztünk, nem sok csapat marad 28 kapott gólon a Veszprém Arénában, ahol egyébként minden alkalommal fantasztikus pályára lépni. Volt esélyünk a felzárkózásra, de hibáztunk és egy ilyen csapat, mint a Veszprém, egyszerűen kivégez a hibákat követően. Sok a fiatal játékosunk, sokat kell még fejlődnünk, dolgozunk tovább.

Javier Sabate és Fazekas Gergő nyilatkozik a mérkőzést követően
Fotó: Horváth Gábor/Napló

Gasper Marguc: - Magas szinten védekezünk, ez volt a kulcs. Uraltuk a találkozót végig, akadtak ugyan hullámvölgyek, de néhány perc után mindig sikerült újra formába lendülni. Erre a védekezésre a lehet építeni, szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot.

Fazekas Gergő: - Egyfelől szomorú vagyok, mert nyerni szerettünk volna, másrészt remek volt itt játszani. Hatalmas álmom vált valóra, hogy a Bajnokok Ligájában pályára léphettem ebben az arénában. Ugyanott, ahol édesapám játszott, aki miatt elkezdtem kézilabdázni. A hazaiak remekül teljesítettek, Biosca fantasztikus napot fogott ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!