Ma otthon játszik a Fejér-B.Á.L. Veszprém

2023.10.14. 08:00

Hozható alsóházi rangadó

Ha nem is győzelmi kényszer tudatában lép pályára a Fejér-B.Á.L. Veszprém október 14-én (szombat, 18 óra) a Carbonex-Komló ellen, mindenesetre nyerni szeretne. Bugyáki Dávidék a várhatóan nehéz és küzdelmes alsóházi rangadón fontos pontokat szerezhetnek.

Király Ferenc

Éles Józsefék a sereghajtót fogadják

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A bakonyiak az NB I ötödik fordulójában kikaptak, de kitettek magukért: becsülettel helyt álltak az FTC-Green Collect otthonában. Negyven percig teher nélkül, felszabadultan – s időnként önbizalomtól telve – kézilabdáztak, jól tartották magukat, aztán az esélyesebb zöld-fehérek döntésre vitték a dolgot, érvényre juttatták a felek közötti tudásbeli különbséget. A zajló évadban eddig egy diadalt aratott veszprémiek emiatt visszacsúsztak a tabella 12. helyére, hétvégén mégis lesz rajtuk némi nyomás, hiszen a sereghajtót fogadják a Március 15. utcai csarnokban. A komlóiak ősszel még egyetlen pontra sem voltak jók, igaz, a balatonbogláriak csak egy, a budakalásziak pedig két góllal múlták felül őket. Nyáron az ő keretük is nagyban kicserélődött, még keresik önmagukat, építik a csapatukat. Eddig főként a védekezésükre alapoztak, nem egyszer „állva haltak meg a pályán”.

– Igenis jó együttesük van, egy nyári tesztmérkőzésen bennünket is elpáholtak, ezért nagy hiba lenne előre innunk a medve bőrére. Senkinek se legyen kétsége afelől, hogy meg kell majd dolgoznunk a sikerért – húzta alá Éles József klubtulajdonos-edző. A bennmaradáshoz hoznunk kell az ilyen hazai fellépéseinket. Az első öt kör után büszke vagyok a csapatomra, a teljesítményünkre, miközben vannak még hibák a játékunkban.

A mieink ezúttal nem akarnak a szimpatikus vesztes szerepében tetszelegni. A szurkolóik is abban bíznak, hogy a helyi kedvencek olyan mentalitással és győzni akarással lépnek majd a parkettre, amivel felőrölhető a rivális ellenállása. Ezúttal inkább a hazaiakon lesz a nyomás, de mert a formájuk és a hozzáállásuk bíztató, van esély arra, hogy minden szempontból előrébb lépjenek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!