Hazai összecsapás

2023.10.14. 11:15

Otthon hibátlan a Füred, de most a Fradi jön

A bronzéremre hajtó Ferencváros látogat vasárnap Balatonfüredre a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Kemény Lászlóék nehéz összecsapás, ugyanakkor remek lehetőség előtt állnak

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Balatonfüredi KSE és az FTC rendre rangadót játszik egymással a férfi kézilabda élvonalban. Jelenleg az erőviszonyok a fővárosiaknak kedveznek, azért hazai pályán a Balaton-parti csapatot sem lehet leírni. Bravúros szerepléssel „elkapható” a Ferencváros és egy ilyen forgatókönyv a pontgyűjtés mellett a fürediek szekerét is megtolná a folytatásban.

Az FTC jelenleg harmadik a tabellán: négyszer nyert, kétszer kapott ki. Eddig csak a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged tudta megverni, utóbbit alaposan megszorongatta. Ebből látszik, hogy Pásztor István együttese komoly erőt képvisel, egyénileg (elég csak Lékai Mátét, Balogh Zsoltot, vagy Nagy Bencét említeni) és csapatszinten is kiemelkedő a tudása.

A Balatonfüredi KSE két siker mellett háromszor alulmaradt, legutóbb a Szeged vendégeként kapott ki. Biztató, hogy hazai környezetben még hibátlan a tabella nyolcadik helyén álló alakulat, az már kevésbé, hogy a Dabas és a Budakalász ellen csupán egy-egy góllal sikerült nyerni. Az biztos, hogy a Ferencvárossal szemben jobb teljesítményre lesz szükség az eddigieknél, ezzel persze György Lászlóék tökéletesen tisztában vannak.

A mérkőzés vasárnap 14.45-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!