Érem

2023.10.18. 13:34

Pápai siker a darts világkupán

Éremmel tért haza a Dániában rendezett darts világkupáról a pápai Holdkő DC játékosa, Borbély András. A fiatal tehetség Baranyi Zsombor oldalán párosban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Haraszti Gábor

Borbély András (képünkön) bajnoki címmel zárta az évet Fotó: Haraszti Gábor

A Nemzetközi Darts Szövetség Dániában rendezte az utánpótlás világkupa küzdelmeit. A magyar válogatottban Borbély András is helyet kapott, aki egyéniben, vegyespárosban és párosban indult.

- Egyéniben nagyon erős csoportba kerültem, ahonnan sajnos annak ellenére sem sikerült továbbjutnom, hogy nekem volt a második legjobb tornaátlagom – emlékezett vissza a versenyző. – Másnap bonyolították le a mix párost, ahol Turai Krisztinával indultam. Itt sem volt szerencsém, egy győzelemmel és két vereséggel a csoportküzdelmek után búcsúzni kényszerültünk. A harmadik napon rendezett páros viadal viszont már kifejezetten jól sikerült, Baranyi Zsomborral a csoportot megnyerve egészen az elődöntőig meneteltünk, ahol egy német páros elleni 4-3-ra elveszített meccs jelentette a végállomást, ezzel a harmadik helyen végeztünk. Összességében elégedett vagyok, ám kis szerencsével alakulhatott volna jobban is a dán kirándulás.

András ezután a felnőtt nemzeti bajnokság hetedik fordulójában állt tábla elé Szombathelyen, ahol a döntőben Székely "Penge" Páltól kapott csak ki, megszerzett második helyével nagy lépést tett az összetett ezüstérem megtartása felé. A fiatal sportoló az idei utánpótlás versenyévadot Budapesten zárta, ahol az ifjúságiak között senki nem tudta legyőzni, ezzel a bajnoki cím az idei évben is a pápai játékosé lett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!