Folytatódik a sorozat

2023.10.10. 11:59

Váratlan csapás után készül az újabb BL-meccsre a Telekom Veszprém

Hazai pályán szerepel a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában a Telekom Veszprém. A vendégek ugyanannyi ponttal rendelkeznek, mint a bakonyiak.

Horváth Gábor

Momir Ilicsék hazai sikerrel folytatnák a Bajnokok Ligája-szereplésüket

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Álomszerűen kezdődött a BL-idény a veszprémieknek, akik a nyitányon könnyedén, magabiztosan nyertek a német Magdeburg otthonában. Úgy, hogy a címvédőnek voltaképpen esélye sem volt (33-28). A következő körben a francia Montpellier már keményebb diónak bizonyult, de a Telekom hazai környezetben jó hajrát produkálva, 33-31-es eredménnyel begyűjtötte a pontokat.

A folytatásban jött a hideg zuhany, a dán GOG ugyanis váratlanul simán, 36-30-ra megverte Momir Ilics csapatát, amelynek semmi nem jött össze azon a találkozón. Azóta a bakonyiak két bajnokit játszottak, a Ferencváros és az Eger ellen igyekeztek formába lendülni az újabb BL-fellépés előtt. Csipkedte magát a csapat, hiszen a fővárosiak 45, az egriek pedig 51 (!) gólt kaptak Remiliéktől, akik lendületesen kézilabdáztak, így jó formában készülnek a szerdai összecsapásra.

A csoportkör negyedik fordulójában az FC Porto lesz a Telekom Veszprém vendége. A portugálok szintén négy ponttal rendelkeznek, érdekes meccseken vannak túl: egy-egy góllal győzték le a lengyel Plockot és szlovén Celjét, majd legutóbb nyolc találattal alulmaradtak a Barcelona csapatával szemben.

A szerdai összecsapás esélyese a bakonyi együttes, a portugálok persze nem feltartott kézzel érkeznek majd az arénába. A felek legutóbb tétmeccsen idén februárban találkoztak, szintén a BL csoportkörében, akkor Veszprémben 32-30-as hazai siker született. A bakonyiak végig kézben tartották azt a találkozót, az egyiptomi el-Dera tizenkétszer talált a kapuba.

Augusztusban felkészülési találkozót vívott egymással a két együttes, a viseui tornán a bakonyiak 34-31-es sikert arattak.

A Telekom Veszprém-FC Porto összecsapás szerdán 18.45-kor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!