Alsóházi csúcsrangadó

2023.11.23. 07:00

A bennmaradásért küzd a Fejér-B.Á.L. Veszprém

Alsóházi csúcsrangadó vár az NB I-ben sereghajtó Fejér-B.Á.L. Veszprémre november 25-én (szombat, 18 óra), a gárda hazai pályán fogadja a tabellán utolsó előtti PLER-Budapestet, és győznie kell ahhoz, hogy életben tartsa az élvonalbeli reményeit.

Király Ferenc

A stabil védekezés jó alapot adhatna a sikerhez

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló-archív

A bakonyi kézilabdázók hétvégén megnehezítették korábbi edzőjük, Tombor Csaba aktuális csapatának dolgát (34-29). A MOL Tatabánya ellen a szebbik arcukat mutatták, sokáig partiban voltak az ellenféllel, az 53. percben 29-27 állt az eredményjelző-táblán, de a végén nem sikerült papírformát borítaniuk. Ellenben megmutatták, hogy van tartásuk, nehéz megtörni az ellenállásukat, igaz, nekik nem is azt a csatát kellett megnyerniük. A bajnokinak már utolsó helyezettként vágtak neki, mivel a PLER egy nappal korábban mattolta a Carbonex-Komlót (30-28), s mert előtte Dabason döntetlenre végzett (25-25), megelőzte a kétpontos Éles-legénységet. Miután újoncként nem kezdték acélosan a szezont, az elöljáróik nemrég megerősítették a keretüket: leigazolták a Vardar Szkopjével BL-győztes, a német válogatottal pedig olimpiai bronzérmes és Európa-bajnok Christian Dissingert. A THW Kielben is megfordult balátlövő az eddigi három NB I-es fellépésén 16 gólt lőtt. Mellette a montenegrói nemzeti együttes irányító-lövője, Andjelic Bozo is érkezett hozzájuk, vagyis a háttérben mindent megtesznek azért, hogy megőrizzék az NB I-es tagságukat.

Persze Szmetán Péterék is meghosszabbítanák az első osztályú szereplésüket, nyerni akarnak a fővárosiak ellen, hogy legyen sanszuk bennmaradni. Emiatt felfokozott hangulatban várják a derbit, bizonyítanák, hogy az eddig mutatottnál többre képesek. Egy biztos, van esélyük a diadalra, de minden energiájukat mozgósítaniuk kell, hogy jó eredményt érhessenek el. Nincs mire tartalékolniuk, mindent bele kell adniuk. A szakmai stábjuk reméli, hogy a tanítványok megfelelő hozzáállást tanúsítanak, akik úgy hozzák le a mérkőzést, hogy a végén büszkék lehessenek rájuk. A stabil védekezés jó alapot adhatna a sikerükhöz, de fontos, hogy a támadásaiknak is legyen ritmusa. Nincsenek könnyű helyzetben, hiszen szinte minden játékelemükön van mit javítani. Fegyelmezett kézilabdával és csapatként működve tehetnek egy lépést az álmaik megvalósulása felé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!