Női foci

2023.11.27. 11:39

A Pécs nyerte a rangadót Pápán

Pécsi sikerrel ért véget az NB II-es női labdarúgó-bajnokság rangadója. A házigazda Pápai Egyesített Labdarúgó Club ugyan három góllal alulmaradt, de továbbra is ott van a csoport legjobbjai között.

Haraszti Gábor

Három ponttal utazott haza a Pécs Pápáról

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

PELC–PMFC 0-3 (0-0)

Gsz.: Égi, Spiel, Rituper.

Pápa, Perutz stadion. V.: Hegyi. PELC: Vecseri – Molnár (Mohácsi 71.), Kalányos, Pődör, Fellner (Major 46.), Horváth (Élő 78.), Németh (Balogh 46.), András, Buzdor, Bezselics, Bendes. PMFC: Szűcs – Bolboaca, Gyánó, Máté, Bódis, Spiel (Patai 78.), Bocz, Farkas (Kövesdi 78.), Hajnal (Nyéki 61.), Rituper, Égi.

A pontvadászat 12. fordulójában csúcsrangadót játszottak, hiszen az első helyezett PELC a második helyen álló Pécset fogadta. Hideg, szeles időben rendezték a meccset, melyen az első félidőben nem született találat. Az 51. percben aztán a góllövőlistát vezető Égi Barbara megszerezte a Pécsnek a vezetést, sőt négy perccel később már kettő volt a különbség, Spiel talált be. A hazaiak hiába tettek meg mindent, komoly veszélyt nem tudtak kialakítani az ellenfél kapuja előtt, a 3-0-s végeredmény egy szögletet követően Rituper révén a 87. percben alakult ki.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Tóth Ferenc (a PELC edzője): Azt kaptuk a Pécstől, amit vártunk, egy rendkívül erős, sokat futó csapatról beszélünk. Reális eredmény született, a vendégek megérdemelten szerezték meg a három pontot. Mi mindent megtettünk, sajnos nem volt sok helyzetünk, a pécsi védelem jól tette a dolgát. Ettől függetlenül nem vagyunk elkeseredve, továbbra is ott vagyunk az élmezőnyben, a következő fordulóban Nagykanizsára utazunk, ami legalább annyira fontos bajnoki lesz, mint a mai párharc.

Bolboaca Augustin (a Pécs edzője): Minden elismerésem a csapatoknak, hogy alkalmazkodni tudtak az időjárási körülményekhez. Gratulálunk mindenkinek, jó úton járunk, hogy Pécsnek hamarosan ismét NB I-es felnőttcsapata legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!