Remekelt a Szomszéd DSE

2023.11.16. 10:31

Bravó: az ország legjobbjai között a gógánfai dartsosok!

Kivívta az NB I-es tagságot a gógánfai Szomszéd Darts Sportegyesület, amely nagy csatákat követően lett második az NB II-ben.

Horváth Gábor

A gógánfai Szomszéd DSE nagyot küzdött az NB I-es szereplésért Fotó: Szomszéd DSE

Budapesten rendezték meg a Magyar Darts Szövetség Steel Nemzeti Csapatbajnokság I-IV. osztályainak rájátszását. A gógánfaiak az NB II-es rájátszásban voltak érdekeltek, a csapat ugyanis második helyen végzett öt tagú csoportjában. Egyedül az ország legtöbb játékosával rendelkező, fővárosi Smile DC előzte meg a Szomszéd DSE-t.

A rájátszás nyitányán a gógánfaiak kecskeméti Hírös Hunok DC II. együttesét verték meg egy végletekig kiélezett csatában, kijátszásban 9:8 arányban kerekedtek felül ellenfelükön. Ezt követően már az első osztályba jutás volt a tét. Az elődöntőben a szekszárdi Alisca Darts volt a rivális, ez a meccs is szoros volt. A Szomszéd DSE végül 9-7-re nyert.

A fináléban a már említett Smile DC ellen szerepeltek a Veszprém vármegyeiek, akik ezúttal nem tudtak nyerni, 9-4 arányban alulmaradtak, viszont a második hely is elegendő volt az NB I-be jutáshoz. A gárda 2024-ben az ország 10 legjobb csapata között szerepelhet, a legjobb hazai játékosokkal mérheti össze tudását. Az NB I-be jutott csapat tagjai: Antal Gergely, Czotter Gábor, Farkas Gergő, Fejes János, Kovács Attila, Majsa Péter, Torda Tibor. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!