Labdarúgó NB III

2023.11.17. 10:14

Ezúttal nem vasárnap játszik a Veszprém és a Füred

Rendkívül érdekesen alakul a labdarúgó NB III északnyugati csoportjának küzdelemsorozata, jelenleg négy csapat halad fej fej mellett az élmezőnyben, a veszprémiek másodikak a tabellán. A vármegyeszékhely csapata szombaton Pápán szerepel, a Balatonfüredi FC idegenben lép pályára, méghozzá fontos meccsen.

Horváth Gábor

A Veszprém (piros mezben Kun Bertalan) ezen a héten is a pápai Perutz Stadionban játszik Fotó: Haraszti Gábor

Az előző fordulóban döntetlent ért el a Practical VSC Veszprém, amely a CAOLA SC Sopront fogadva játszott 1-1-et. A bakonyiak három siker után veszítettek pontot, s jelenleg 31 ponttal másodikak az NB III északnyugati csoportjának tabelláján. A Tatabánya (33 pont) előnye két pont az élen. Érdekesen alakul egyébként a mezőny, mert a nemrég még éllovas III. Ker. TVE (28 pont) most már csak negyedik, a Bicskei TC (30 pont) feljött a harmadik helyre. Ez a négy csapat most nagyon együtt van. Az élmezőny tagjai közül egyébként a Veszprémnek a legjobb a gólkülönbsége, ráadásul tavasszal mind a három közvetlen riválist fogadja majd Pető Tamás legénysége.

A szombati rivális Komárom VSE a középmezőny tagja, kilencedik a tabellán, figyelemre méltó viszont, hogy az előző négy körben nem talált legyőzőre. Egy siker és három döntetlen a mérlege ebben az időszakban, kiemelendő, hogy a komáromiak a Tatabányával és a Bicskével is 1-1-re végeztek.

Nem vár tehát könnyű feladat a Veszprémre, ahogyan a balatonfürediekre sem, akik rangadót vívnak a 16. játéknapon. A nyolcadik BFC a nála két ponttal jobban álló, hatodik Gyirmót FC Győr II. vendége lesz. A fürediek a múlt héten döntetlent játszottak a Puskás Akadémia II. otthonában, a gyirmótiak három meccse veretlenek (két döntetlen egy siker). Borgulya István alakulata számára nagyon értékes lenne a három pont begyűjtése, mert most jó lehetőség kínálkozik arra, hogy a középmezőnyből előrefelé mozduljanak el a tópartiak.

Az NB III-as fordulót ezúttal szombaton rendezik. A 16. kör programja, szombat, 11.00: Gyirmót FC Győr II.-Balatonfüredi FC, 13.00: III. Ker. TVE-Puskás Akadémia II., Bicske-Budaörs, Dorog-ZTE II., Tatabánya-ETO Akadémia, Csorna-Szombathelyi MÁV Haladás VSE, Veszprém-Komárom, Kelen SC-Sopron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!