Korosztályos válogatott

2023.11.29. 11:30

Luca az idősebb hokisok között is jól teljesít

A korosztályos válogatott összetartásán is részt vett az Ajkai Óriások Jégkorong SE több tagja. Egyikük, Faragó Luca, a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola nyolcadikosa az U16 és az idei szezonban már az U18 női válogatott összetartásaira is meghívást kapott.

Tisler Anna
Faragó Luca verseny közben Fotó: Ajkai Óriások Jégkorong SE

Ennek eredményeként az U18-as női válogatott csapattal részt vett egy nemzetközi versenyen, a franciaországi Vaujanyban megrendezett Négy Nemzet Tornáján. A házigazda Franciaországon kívül Szlovákia és Olaszország válogatott csapatai voltak a magyarok ellenfelei. Az első mérkőzést a szlovákokkal játszották, ellenük 4-1-re nyertek, majd Franciaországot 1-0-ra sikerült legyőzniük, végül az Olaszország elleni meccsen hosszabbításban kaptak ki a magyarok 2-1-re. Lucának védőjátékosként kulcsszerepe volt a sikerekben. A Szlovákia ellen betalált 4 gól egyikénél ő volt a gólpasszt adó játékos.  A következő korosztályos válogatott-összetartások decemberben várhatóak. 

Az Óriások sportolója, Ekker Áron az U15-ös korosztályos válogatott összetartásán vett részt.

Az U14-esek közül Rajmon Péternek, Keresztény Áronnak, Schmutz Ádámnak, Kósa Bencének, Németh Kevinnek és Varga Ivánnak volt lehetősége kipróbálni magát a válogatott összetartásán. Az U14-es női válogatott összetartására meghívást kapott az Ajkai Óriások kapusa, Illés Vivien. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!