Labdarúgás

2023.11.23. 11:11

Nagyon kellenek a pontok az FC Ajkának

A válogatott szünet után ismét rendeznek mérkőzéseket a labdarúgó NB II-ben. A nehéz helyzetben lévő és kieső helyen álló FC Ajka a korábban szebb napokat látott Szombathelyi Haladást fogadja vasárnap a 16. fordulóban.

Balogh Dávid

Égető szüksége van az Ajkának a pontokra

Fotó: Gyarmati László

A bakonyi csapat az utolsó előtti, azaz a 17. helyen áll a pontvadászatban nyolc ponttal. Az idei szezonban a várakozást alulmúlva kezdték meg a szereplést a zöld-fehérek. A sorokat Jeney Gyula sem tudta rendezni, így szeptember végén Schindler Szabolcs érkezett a vezetőedző posztra. A régi-új trénerrel sem sikerült eddig elkapni a fonalat, ugyanis mióta Schindler vezeti a csapatot (öt mérkőzés óta), azóta csak egyszer tudott nyerni a korábbi NB II-es bronzérmes. Idén az ajkaiak kétszer győztek, kétszer döntetleneztek és 11-szer kaptak ki. Összesen a játékosok hét gólt rúgtak, és 20-at kaptak.

A szombathelyi csapatnál se túl rózsás a helyzet, az ötödik fordulóban aratták az első sikerüket. Azóta annyira rendeződött a helyzet, hogy ne álljanak kieső helyen, de a játékkal nem elégedettek a szurkolók. A Haladás a tabella 13. helyét foglalja el 18 egységgel. A vasiak az előző öt mérkőzésükön nem tudtak nyerni, csupán két döntetlent értek el. Gólarányokat tekintve jobban állnak mint a hétvégi ellenfelük, ugyanis 20-szor zörgették meg az ellenfél hálóját, és 23 gólt kaptak.

A felek huszadik alkalommal mérhetik össze a tudásukat. Eddig a szombathelyiek 12-szer, az ajkaiak ötször nyertek, és kétszer osztozkodtak a pontokon. Legelőször 1979-ben játszottak egymás ellen a csapatok, akkor 7000 néző előtt 5-2-re tudott nyerni a Haladás. A visszavágón az ajkaiak törlesztettek, és 3000 néző előtt 3-1-re nyertek. A gólarányokat tekintve 38-21 az állás a vasiak javára. A két csapat legutóbbi összecsapása drámaira sikerült, ugyanis a Haladástól Ajkára szerződő Dragóner Filip a 92. percben döntötte el a három pont sorsát, történetesen a születésnapján, és győzött az Ajka 2-1-re.

Az FC Ajka-Szombathelyi Haladás bajnoki mérkőzés vasárnap 17 órakor veszi kezdetét az Ajka Városi Sportcentrumban.

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!