Röplabda

2023.11.10. 10:42

Nem bírtak a cseh ezüstérmessel

Vereséggel kezdte meg a szereplését a Szent Benedek Röplabda Akadémia a női CEV-kupa első fordulójában. A Balaton-partiak ellenfele, a cseh Selmy Brno volt Budapesten a Ludovika Arénában.

Balogh Dávid

Az első szett ragyogó füredi játékot hozott Forrás: SZBRA

Szent Benedek RA–VK Selmy Brno 1:3 (14, –20, –21, –22)
Budapest, Ludovika Aréna, 100 néző. V: Mateizer (román), Kralovic (szlovák).
SZBRA: Perez Ramos 14, Szerényi 11, Kobaidze 8, Wojcik 11, Nacsa-Pekárik 13, Berkó 3. Csere: Gatard, Fáth (liberók), Krakoczki, Szakály 1, Castero Cruz3. Edző: Krisztian Mihajlov.
BRNO: Smidová 3, Janecková 17, Marková 8, Bjärregärd-Madsen 16, Kelnarová 5, Sirucková 12. Csere: Chevalierová (liberó), Bernaková, Benediktová. Edző: Jaroszlav Vlk.

Remekül kezdte a mérkőzést a hazai együttes. Nacsa-Pekárik szépen szórta a pontokat, és 8-3-as eredménynél a vendégek mestere Jaroszlav Vlk időt kért. A cseh csapat játéka nem rendeződött, magabiztosan és szépen játszottak a balatonfürediek, és végül az első játszmát be is húzták (25-14). 

A második szettre összekapta magát a cseh ezüstérmes, és egy szoros csata zajlott a parkettán, ám végül a vendégek örülhettek (20-25). Látványos labdamenetekkel indult a harmadik játékrész, sokkal szorosabb játékot láthatott a szurkolótábor, sokszor fej fej mellett haladtak a csapatok, azonban ismét a brnói alakulat számára jött ki jobban a lépés (21-25). A negyedik szettben sokáig 1-2 pontos előnnyel játszott a füredi csapat, de a hajrára a csehek összekapták magukat, és megnyerték a találkozót (22-25). 

Kristian Michailov: Fókuszáltan kezdtünk és az első szettet uraltuk is. Ezután azonban valami történt, elvesztettük a koncentrációnkat és ezzel a mérkőzést. Remélem jövő héten Brnóban jobb játékot fogunk játszani. 

A visszavágót november 14-én játsszák Brnóban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!