Kiesett az Ajka

2023.11.01. 20:41

Zamostny pecsételte meg volt csapata sorsát

Az FC Ajka továbbra sem áll meg a lejtőn, ezúttal a Tiszakécske otthonában szenvedtek egy gólos vereséget a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában.

Balogh Dávid

Tiszakécskén sem tudtak kijönni a gödörből

Forrás: Archív fotó: Gyarmati László

Tiszakécskei LC-FC Ajka 1-0 (1-0)

Tiszakécske, 400 néző. V.: Lovas L.

Tiszakécske:Prokop - Grünwald, Máté (Kocsis 87.), Zamostny, Balázs, Szekér, Kryvotsiuk (Szőr 46.), Bencze (Fodor 64.), Viczián, Cipf (Erdei 76.), Gyurján (Torvund 64.). Edző: Vas László.

Ajka: Horváth D. - Szűcs, Görgényi (Tar 67.), Jagodics, Présinger - Rabatin, Vogyicska (Szarka 61.), Sejben, Berzsenyi (Borsos 46.), Gaál, Horváth P. (Antal 67.). Edző: Schindler Szabolcs.

Nem kezdett jól a korábbi körben NB I-es csapatot búcsúztató FC Ajka. A 6. percben egy hazai pontrúgást követően a Zamostny Balázs talált be Horváth Dániel kapujába, 1-0. Közel fél órát kellett várni az első komolyabb ajkai helyzetre, azonban Gaál lövését Prokop nagy bravúrral védte. A 36. minutumban megfogyatkoztak a hazaiak, Balázs Benjámin kapott piros lapot veszélyes becsúszásért. Félidőre egy gólos hazai előnnyel mehettek a felek. A pihenőt követően jobban nyomott az Ajka, azonban komolyabb helyzetet nem tudtak kidolgozni Horváth Péterék. A hajrára kanyarodva Lovas játékvezető ismételten elővette a piros színű lapját, amit ezúttal az ajkai Antal kapott. Az utolsó percekben sem forogtak veszélyben a kapuk, így a Tiszakécske egy gólos győzelemmel jutott tovább a legjobb 16 közé a kupában. Az ajkai mélyrepülés így tovább folytatódik. Vasárnap az NB II-ben újra a Tiszakécskével találkoznak, ezúttal hazai pályán. 


 


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!