Veol podcast

2023.12.09. 22:00

4500-an futottak egyszerre a Rotary Futónapon

Horváth Gábor

Kilenc iskola mintegy száz diákja gyűlt össze a napokban Veszprémben, a városi stadion futófolyosóján, ahol megtartották a nagy sikerű Valeo-Rotary Futónap díjátadóját. A Valeo Rotary Futónapot október elsején, mintegy 4500 résztvevővel tartották meg a vármegyeszékhelyen. Ennek keretében rendezték meg a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programot, amelyen a létszámarányosan legaktívabb, legtöbb diákot megmozgató intézmények nyertek díjakat; ezeket adta át most a rendező Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC. Elsőként Hartmann Péter, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém elnöke méltatta a futónap eredményeit.

Pató Sándor, a Rotary egyesület és a VEDAC elnökségi tagja kiemelte: az iskolákkal, a VEDAC szakembereivel egyeztetve olyan sporteszközöket vásároltak, amelyekre ténylegesen szükségük van a diákoknak.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója elmondta, a program sikere arra kötelezi őket, hogy folytassák azt. Hozzátette, büszke rá, hogy az ország több településéről is volt már érdeklődés, szeretnék másutt is megvalósítani az ötletet és követni a veszprémi példát.

Az elhangzottakat Horváth Gábor, a veol.hu újságírója rögzítette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!