Nem kímélték a „kis” Veszprémet

2023.12.02. 20:16

54 (!) gólig jutott a Telekom, Corrales nem volt keretben

Alaposan megszórta a Telekom a Fejér-B.Á.L.-t a férfi kézilabda NB I veszprémi, városi derbijén, amelyen az éllovas a sereghajtót fogadta.

Horváth Gábor

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Telekom Veszprém – Fejér-B.Á.L. Veszprém 54-27 (28-15)

Veszprém, 1680 néző. V.: Bátori, Szécsi. Telekom Veszprém: BIOSCA 2 – Gasper Marguc 4, SANDELL 5, PESMALBEK 8, Ligetvári 2, Casado 3, Elísson 2. Csere: NAGY B. (kapus), J. OMAR 4 (1), Mahé 4 (1), FABREGAS 5, Descat 4, Koszorotov 3 (1), NILSSON 7, Barna 1. Edző: Momir Ilics.

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. – HORNYÁK B. 4, Szuharev, Tarabochia 4, Grünfelder 2, Djukic 4, NOURELDEN 5 (1). Csere: Gödör (kapus), Kristóf 3, Vetési 3, Hári 2 (1), Preszter, Bugyáki. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

Több szempontból is érdekes helyzetben rendezték meg az NB I-es városi kézilabda rangadót. A mély gödörben lévő, sereghajtó Fejér-B.Á.L. első alkalommal lépett pályára azóta, hogy Éles József felállt a kispadról, Danyi Gábor mellől, így most már kizárólag utóbbi irányítja a bennmaradásért harcoló csapatot.

A remek őszt produkáló Telekom utóbbi napjai szintén eseménydúsak voltak. A csapat csütörtökön hatalmas csatában egy góllal alulmaradt hazai pályán a Barcelonával szemben, de a hangok nem a vereség miatt erősödtek fel az együttes háza táján.

Lapunk is beszámolt róla, a Veszprém Aréna közönségének egy része a Barcelona elleni találkozón Ignacio Biosca nevét skandálta, jelezve, hogy a kapus pályára léphetne Rodrigo Corrales helyett. Utóbbi ezt zokon vette, azonnal le akart vonulni a játéktérről (nem engedték neki), majd a mérkőzés után egyből az öltözőfolyosóra távozott. Az összecsapást követően Momir Ilics vezetőedző és a társak is kiálltak Corrales mellett, majd az üggyel kapcsolatban a klub közleményt adott ki. Dr. Csík Zoltán elnök nyílt levélben szólította meg a szurkolókat, és az arénából való kizárást helyezte kilátásba azok számára, akik legközelebb ilyen viselkedést tanúsítanak.

Szóval ezek után kezdődött el a szombati meccs, amelyen Rodrigo Corrales nem volt ott a hazaiak keretében. Mellette Nedim Remili kapott pihenőt, míg Jehja el-Dera és Mikita Vajlupau sérülés miatt nem játszhatott.

Tarabochia góljával indult a mérkőzés, de nem sokáig vezetett a Fejér-B.Á.L., amelynek keretében mindössze 13 játékos szerepelt. A 10. percben már öttel ment a Telekom, 10-5, hét perccel később pedig már tíz volt közte, 18-8.

Az első félidőben Biosa, a másodikban Nagy Benedek hárította sorban a lövéseket, a társak pedig becsülettel hajtottak a vendégek kárára, 40. perc: 37-17.

A 38. és a 46. perc között nem tudott kapuba találni a „kis” Veszprém, a Telekom pedig robogott a gólrekord felé. Az 54 lőtt találat nem mindennapit teljesítmény, osztálykülönbség volt a felek között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!