Kézilabda

2023.12.01. 19:09

A forduló rangadója volt - Szakértőnk elmondta, mi vezetett az egy gólos vereséghez a Barcelona elleni találkozón

Az első félidőben a Barcelona lerohanásokkal büntette a hazai hibákat, majd a második félidőben ez átfordult a Veszprém oldalára – kezdte a lapunk által megkérdezett szakértő.

Balogh Dávid

Pikáns csatában maradt alul a Veszprém egy góllal

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A veszprémi kézilabdacsapat korábbi kiváló szélsőjét, Török Lajost kérdeztük meg a csütörtöki Telekom Veszprém-Barcelona BL-derbit követően.

- A mérkőzést a csapatok olyan támadási felállásban kezdték, ami nem nevezhető szokványosnak. Mind a két együttesnél két balkezes szerkezettel próbálkoztak. Ennek az oka, hogy a rövid oldalon a védekezésben a csere taktikájukat meg tudják csinálni a csapatok. Ami a felállt támadójáték elleni védekezést jellemezte mind a két félnél, hogy a beálló játékosoknak a megjátszása az meghatározó volt. A veszprémi védelem nem tudta megoldani Frade semlegesítését, rosszul védekeztek a beálló ellen. A belső négy védő (Remili, Fabregas, Ligetvári, Casado) nem kerülte meg a beállót, és ezt a Barcelona nagyon megbüntette. Ugyanez persze elmondható a másik oldalon is, mivel Fabregas is gólerősen játszott. Ami szembetűnő volt, hogy Casado nem tudta megoldani Memmel szemben a bal kettes védekezést, onnan nagyon hiányzott a sérült el-Dera, illetve hogy Mahéval jobban működött a csapat támadójátéka - vélekedett a szakértő. 

Hozzátette: Corrales nem védett rosszul, de sok faultos lövést kapott, amiben a védők is benne voltak. Richardson kedvence az egyenes oldal, és a gólok zömét oda is lőtte. A másik oldalon Perez de Vargas az utolsó percekben lehúzta a rolót, és egy ilyen mérkőzésen ahol minden hiba nagyon számít, extrát hozott. Remili a meccs végén túlvállalta magát, fontos ziccereket és átlövéseket hibázott.

Török Lajos kiemelte, annak ellenére, hogy a Barcelona a világ egyik legjobb csapata, a Veszprém védekezése feszesebb szokott lenni. Illetve, hogy nehezebben oldották meg a lábbal való lekövetéseket keresztmozgásoknál. 

- A játékvezetők jól vezették a mérkőzést egy-két hibát leszámítva, a közönség hathatós nyomása ellenére. Igazságosabb lett volna a döntetlen, de ilyen a sport – zárta gondolatait Török Lajos, a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia edzője.

 

 


 

 


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!