Everton góllal búcsúzott

2023.12.22. 20:45

A második félidőben darálták be Tatai Józsefék az ellenfelet

Szoros első játékrészt hozott az 1. FCV–PTE-PEAC NB I-es futsalmérkőzés, azonban a második félidőben nem kegyelmeztek a hazaiak, és meg sem álltak hét találatig.

Balogh Dávid

Everton veszprémi színekben összesen 58 alkalommal volt eredményes

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

1. Futsal Club Veszprém – PTE-PEAC 7-2 (2-1)

Veszprém. V.: Vass, Horváth, Papp.

1. FCV: Koncsol – Tatai, Everton, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Oswald, Spandler, Fridrich, Dorogi, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss, Lux. Edző: Fehér Zsolt.

PTE-PEAC: Molnár M. – Tóth, Koronics, Bartal, Vénosz. Csere: Wilkesz, Bálint, Molnár Cs., Palvek, Forró, Koller, Spánitz, Aszalós, Hajnal. Edző: Élő Tibor.

Az év utolsó mérkőzésének vegyes érzelmekkel vághattak neki a játékosok és a szurkolók is. A hét folyamán a bakonyi együttes váratlanul bejelentette, hogy a közönségkedvenc Everton Felipe utoljára húzza magára a veszprémi szerelést a PTE-PEAC elleni találkozón. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, családi okokra hivatkozva a brazil légiós kérte a szerződésének felbontását, amibe a klub beleegyezett.

Az összecsapást remekül kezdték a hazaiak, a harmadik percben Everton egy csel után szélről passzolt Tatainak, aki mintegy három méterről senkitől sem zavartatva lőhetett a kapuba, 1-0. Hamar jött a válasz vendégoldalról, a 4. percben Molnár Csongor egy sarkazós találattal egyenlítette ki a párharcot, 1-1. Fehér Zsolt együttese volt a kezdeményezőbb, de egy ideig jól állta a sarat a Baranya vármegyei alakulat. A 8. minutumban egy nagyszerű Tatai-Gerencsér összjáték után az előbbi célzott nagy erővel a kapuba, amire Molnár Milán nem tudott reagálni, 2-1. A folytatásban több helyzete is akadt a bakonyiaknak, azonban az eredmény nem változott a szünetig. 

Alaposan bekezdtek a hazaiak a második félidő elején. A 21. percben Everton passza után Gerencsér lőtt okosan a hálóba öt méterről, 3-1. Egy perccel később kontrából tört kapura Everton, lövését Molnár védeni tudta, de a labda pont Tatai elé pattant, aki kapásból lőtt a kapuba, 4-1. A veszprémi csapat nem hagyta levegőhöz jutni a vendégeket, és egyik támadás követte a másikat. A 25. minutumban szabadrúgást végezhetett el Tatai, aki a brazil társának passzolt. Everton nem babusgatta sokáig a játékszert, és pokoli erővel vágta a kapu jobb felső sarkába, 5-1. A 27. percben Kiss játszott szépen össze Fellembekkel, majd az utóbbi passzolt könnyedén a kapuba, 6-1. Nem talált ellenszert Élő Tibor együttese a veszprémi játékra, de olykor-olykor eljutottak a hazai kapuig. A 35. minutumban egy szép támadás után Vénosz Soma csökkentette egy góllal a pécsi hátrányt, 6-2. A mérkőzés hajrájában büntetőhöz jutott a Veszprém. A labda mögé a búcsúzó Felipe Everton állt, de a PTE kapusa védeni tudott, azonban a kipattanóra lecsapott Tatai József, akivel szemben már tehetetlen volt Molnár Milán, 7-2.

Fehér Zsolt együttese így egy 7-2-es sikerrel zárja az évet, Everton pedig egy gólt és két gólpasszt jegyezhetett az utolsó veszprémi mérkőzésén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!