Rengetegen versenyeztek

2023.12.05. 15:44

Az ország legjobb szkanderesei találkoztak Bakonyszentivánon

A község művelődési házában rendezték a 2023-as év utolsó országos szkanderbajnokságát. Nem túlzás azt állítani, hogy az épületben egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, hiszen a meghirdetett kategóriákban összesen 154-en indultak.

Haraszti Gábor

Kemény küzdelmeket tartottak

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Az egészen fiataloktól a szeniorkorúakig várták a nevezéseket a szervezők, a versenyen és az ünnepélyes megnyitón jelen volt Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Csabai Attila, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke, valamint Frum István, Bakonyszentiván polgármestere, aki nem mellesleg 13 éve versenyszerűen űzi ezt a sportágat. Hat korcsoportban (subjunior, serdülő, junior, masters, senior, grandmasters) igazolt és amatőr sportolók egyaránt asztalhoz léptek, lehetőség volt jobb és bal kézzel is versenyezni. A megnyitón a térség országgyűlési képviselője azt mondta, egy kis falu nagy versenyt szervezett, tiszteletet érdemelnek azok, akik ebből tevékenyen kivették a részüket.

– Büszkék vagyunk arra, hogy az a környék, ahol élünk, otthont adhat egy országos szkanderbajnokságnak. Komoly felkészülés, sok lemondás és erőfeszítés kell ahhoz, hogy itt valaki jó eredményt tudjon elérni, hiszen az ország legjobbjai jöttek el – emelte ki a politikus.

A szkanderversenyt Kovács Zoltán nyitotta meg, mellette Frum István és Csabai Attila 
Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Csabai Attila az idei évvel kapcsolatban azt mondta, nagyon sűrű időszakon vannak túl, rengeteg verseny volt, emellett három versenyzővel még a szerb világjátékokon is képviselték az országot és népszerűsítették a sportágat. – Ez volt minden idők legsikeresebb versenye, 16 sportág 1500 sportolója vett részt a világjátékokon, a magyarok négy érmet, aranyat, ezüstöt és bronzot is hazahoztak. Köszönöm Frum István munkáját, örülök, hogy egy ilyen színvonalas bajnokságot sikerült megrendezni – emelte ki.

Beszédében Frum István felelevenítette a kezdeteket, amikor még csak néhány induló vett részt a versenyeken, akkor még sokan kocsmasportnak titulálták ezt a sportágat, mostanra viszont egy komoly szintet ért el a honi szkanderélet, ebben a szövetség képviselőinek, a versenyzőknek, valamint a bíróknak elévülhetetlen érdemei vannak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!