Régi hagyomány

2023.12.15. 17:00

Jubileumi lövészverseny Pápán

Az ország egyik legrégebbi polgári lövészegylete, az Első Magyar Polgári Lőegylet idén ünnepli a pápai sportlövészet megalapításának 150. évfordulóját. Ebből az alkalomból az egyesület az általános és középiskolások számára lövészversenyt rendezett.

Haraszti Gábor

Tíz méterről, légpuskával adták le lövéseiket a diákok

Fotó: Haraszti Gábor

A hagyományteremtő szándékkal szervezett megmérettetéseken közel százan vettek részt. Májusban először az általános iskolásoknak rendezték meg a kupát, melyen 54-en foglalták helyüket a lőállásoknál. Egyéniben Pipók Lili és Marton Péter végzett az első helyen, csapatban a fiúknál a Szent István Római Katolikus Általános Iskola, a lányoknál a Weöres Sándor Általános Iskola diákjai céloztak a legpontosabban.

A középiskolások mezőnye egy kicsit kisebb volt, négy iskolából közel negyvenen indultak. Az I. Pápai Középiskolás Lövész Kupa légfegyveres versenyének decemberben a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola tornaterme adott otthont, ahol Radics Lajos, a lőegylet alelnöke azt mondta, a cél a lövészsport népszerűsítése, a tehetséges fiatalok felfedezése, valamint az egészséges életmód népszerűsítése volt.

– A diákok tíz méterről, álló testhelyzetből, föltámasztás nélkül adták le a lövéseiket, tíz próbálkozás után alakult ki a végső sorrend. Jelenleg harminc tagunk van, ennek fele utánpótláskorú versenyző, azért is szerettük volna megmutatni a diákoknak ezt a sportágat, hogy új tagokkal bővüljön az egyesület. Sportolóink szép évet tudhatnak maguk mögött, a diákolimpiákon és egyéb kupákon is rendre ott voltak az élmezőnyben.

A fiúknál végül Bognár Tamás, a lányoknál Lampért Lara végzett az első helyen, a csapatversenyt a Türr nyerte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!