Futsal NB I.

2023.12.08. 21:42

Nyolc veszprémi gól idegenben

Megtörte rossz idegenbeli sorozatát, három vendégként elszenvedett vereséget követően simán nyert az 1. FC Veszprém pénteken a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

A Veszprém a hazai meccset követően idegenben is legyűrte a Nyírbátort

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Nyírbátor-1. FCV 2-8 (0-3)

Nyírbátor. V.: Czene-Joó, Kiss, Strehó. Nyírbátori SC: Dobi – Szabó S., Varga D., Sánta, Hadházi. Csere: Kása, Opre, Csorvási, Orosz, Szucsányi, Mizsei, Csoma. Edző: Elek Gergő.

1. Futsal Club Veszprém: Oswald – Tatai, Everton, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Spandler, Koncsol, Dorogi, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M., Lux. Edző: Fehér Zsolt.

Esélyesként lépett pályára, de keménynek ígérkező mérkőzés várt az 1. FCV-re, amely az utóbbi időben gyenge formát mutatott idegenben.

A Veszprém irányította a mérkőzést, több helyzetet is kidolgoztak a vendégek és a 7. percben sikerült megszerezniük a vezetést, Dorogi volt eredményes közelről egy oldalberúgást követően, 0-1.

A folytatásban mindkét oldalon akadtak helyzetek, Dobi mellett Oswaldnak is volt dolga, többször is nagyot védett a bakonyiak nyáron igazolt hálóőre.

Okosan játszott a Veszprém, amelynek szervezett védekezésével nem nagyon tudott mit kezdeni a harcos házigazda. Tatai Józsefék emellett egyre veszélyesebb kontrákat tudtak vezetni. Második találatukat azonban nem egy ellentámadás, hanem egy szép szögletvariáció hozta meg, Tatai lőtte be a játékszert, Gerencsér továbbítását pedig Everton váltotta gólra, 16. perc: 0-2.

Ugyanebben a percben Everton szerzett labdát, megindult a kapu felé, majd remekül tálalt a hosszú oldalon érkező Gerencsér elé és már 0-3 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után Szabó Steven szépített egy gyors akció végén, a jobb oldalról juttatta a játékszert Oswald kapujába, 22. perc: 1-3.

Vérszemet kapott a Nyírbátor, amely kissé könnyelmű is lett, Everton használt ki egy nagy hibát, labdát szerzett, egyedül vihette azt a kapusra, s amikor úgy tűnt túlcselezi magát, elegánsan a hálóba lőtt, 23. perc: 1-4.

Az ötödik bakonyi gól megint csak egy remek szögletvariációt követően született, a 27. percben Bencsik volt eredményes, 1-5.

Kicsit határozatlanok voltak hátul a veszprémiek, ezt pedig Varga büntette meg, 27. perc: 2-5.

Aggódniuk persze nem kellett Fehér Zsoltéknak, akik biztosan tartották az előnyt, a hajrában pedig megszórták riválisukat. A 38. percben Gavrilovics talált a kapuba, a 40. percben pedig Tatai József duplázott, 2-8.

Idén még egy bajnoki vár a bakonyiakra, akik december 22-én a PTE-PEAC csapatát látják vendégül a Március 15. úti sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!