Tapolcai Öregfiúk

2023.12.29. 10:36

Remek évet zárnak - Első helyen telel az ország egyik legidősebb csapata

Az ország egyik legmagasabb átlagéletkorú együttese a Tapolcai Öregfiúk FC, amely az első helyen áll a labdarúgó vármegyei harmadosztály déli csoportjában.

Horváth Gábor

Az évbúcsúztató záróvacsorán. Jobbra Boczkó Gyula elnök

Fotó: Czilli Károly/TÖFC

A Tapolca ÖFC nemrég évbúcsúztató rendezvényt szervezett, a tapolcai Tópart Bisztróban tartott eseményen egy nagy társaság vett részt, több mint 60-an ültek asztalhoz, a futballistákat családtagok is elkísérték.

Czilli Károly sajtóreferens beszámolója szerint Boczkó Gyula elnök értékelte a 2023-as év második félévének eseményeit.

- Nyáron részt vettünk a szlovákiai Marcelházán a Polgármester-kupán, valamint Pathon az Öregfiúk-kupán. Mindkét program sikeres kiruccanás volt. Augusztusban házigazdái voltunk a Tapolca-kupának, melyen Szlovákiából Marcelháza és Path-Iza, valamint Horvátországból Umag öregfiúk csapata vett részt. A tornát nem nyertük meg, ám sikeresen ápoltuk a nemzetközi sportbarátságot. Jól sikerült a horvátországi turnénk, ami szintén családos volt, Umag város öregfiúk csapatával vívtunk barátságos mérkőzést.

A Tapolca ÖFC ezúttal is a vármegyei harmadik vonal déli csoportjában vitézkedik, a mezőny a közép csoport megszűnése miatt 14 csapatosra duzzadt. Voltak idén visszavonulók, a helyükre hárman érkeztek. A 46,5 éves átlagéletkorú együttes gól nélküli döntetlennel rajtolt, végül 11 sikerrel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárt a félévet. A tapolcaiak 34 ponttal az első helyen állnak a tabellán, gólvágójuk, Szabó Bálint 25 találattal vezeti a mesterlövészek listáját.

A vármegyei kupában az első fordulóból továbbjutott a TÖFC, Tótvázsonyban nyert büntetőkkel, a második körben búcsúzni kényszerült, tisztes küzdelemben maradt alul a vármegye I-es Magyarpolánnyal szemben.

Tapolcai Öregfiúk FC
A Tapolcai Öregfiúk FC csak egyszer kapott ki az őszi idényben
Fotó: Czilli Károly/TÖFC

Boczkó Gyula külön megköszönte a családtagok segítőkészségét, türelmét a hétvégi programok kapcsán. Kiemelte a csapatot kísérő szimpatizánsok bővülő számát, a szurkolók lelkesedését. Sokat jelent a csapatnak, hogy látható érdeklődés van a szép foci iránt.

A tapolcaiak a futballpályán kívül is összetartó társaságot alkotnak, idén is szerveztek például családi vacsorát, illetve köszöntötték a kerek születésnaposokat.

A csapat az ünnepeket alatt is több összejövetelt szervezett, szeretnék még tovább erősíteni a csapategységet. Illetve természetesen szeretnének továbbra is eredményesen szerepelni. A bajnoki küzdelemsorozat március végén folytatódik, a TÖFC a Zalahaláp vendége lesz 2024 első játéknapján. A tapolcaiaknak komoly kihívóik, riválisaik vannak, a második Balatonederics lemaradása mindössze egy pont, a címvédő, harmadik Révfülöp hátránya pedig három egység az öregfiúkkal szemben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!