Erste Liga: harmadszor Ajkán

2024.01.09. 11:16

A Ferencváros és a Fehérvár lépett jégre (képgaléria)

Kiváló hangulatú, izgalmas, érdekes jégkorong mérkőzést láthattak a sportág kedvelői az ajkai Jégcsarnokban.

Tisler Anna

Remek meccset játszott egymással a Fradi és a fehérvári csapat

Fotó: Gyarmati László

Az Erste Liga immár harmadik éve tartja egyik mérkőzését Ajkán. A neves csapatok összecsapása mindig telt házat vonz, sőt, a csarnok már kicsinek is bizonyult.

Három órakor pályára léptek a játékosok. A kezdő dobást a nyolc esztendős ajkai kisfiú, Zsombok László végezte el. A hokisok mindhárom harmadban kiválóan küzdöttek. Az első 20 percben az FTC vezetett 2-1-re, a második harmad végén 4-1 volt az állás, ami maradt a harmadik harmad végén is.

Fekti István, a FEHA 19 ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy örömmel jönnek Ajkára mérkőzésre. A székesfehérvári és ajkai klub között régi a kapcsolat, figyelemmel kísérik az itteniek munkáját. Néhány egykori székesfehérvári edző ma Ajkán neveli az utánpótlást.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke kérdésünkre elmondta, hogy figyelemmel kíséri az ajkai jégkorongosok tevékenységét. Örül, hogy a fiatal klub már válogatott játékosokat is kinevelt. A 14 éves Faragó Luca épp az Erste Liga mérkőzés idején játszott Olaszországban az U18 csapat tagjaként a világbajnokságon. Az alelnök örömmel látja, hogy a lelátón minden szék foglalt. Ez nem mindenhol jellemző.

Schwartz Béla polgármester hozzátette, jó dolog, hogy egy első osztályú jégkorong mérkőzést tud a város megrendezni. Az ajkai közönség szereti és befogadta a sportágat, amely ma még újnak mondható a városban.

Pákai Gergő, az Ajkai Óriások Jégkorong SE elnöke elmondta, a mérkőzés tovább népszerűsíti a sportágat. Az ajkai jégkorong néhány év alatt országos elismertségét tett szert, ma már válogatott kerettag játékosaik is vannak. Igyekeznek a csarnokot az edzéseken és mérkőzéseken kívül is kihasználni, ezért hirdetik meg minden évben az ovikorit és a közönségkorcsolyázást.

Eredmény: FTC-Telekom - FEHA19 4-1.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!